Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:56:20

Підпільний цех з виготовлення алкогольного фальсифікату знаходився в приватному будинку обласного центру

18.01.2018   14:31Агенцiя

У ході проведення спецоперації «Акциз-2018» та розслідування кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут і транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу, співробітниками податкової міліції під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області, виявлена незаконна діяльність з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв.

Підпільний цех, в якому виробляли фальсифікат, був розташований в  приватному будинку обласного центру. Виробництво здійснювалось шляхом змішування спирту невідомого походження з водою та іншими харчовими домішками з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво. В подальшому фальсифікат розливався в скляну тару з логотипами відомих алкогольних напоїв.

Зловмисники реалізовували сурогат на території Чернігівської області, значно поширивши мережу розповсюдження за допомогою Інтернет ресурсів.
Потужність виявленої гуральні перевищувала 2 тисячі літрів фальсифікату щомісяця.

За результатами проведених 7 обшуків в місцях виготовлення і зберігання фальсифікату, а також в автомобілі, на якому здійснювалось його транспортування, із незаконного обігу вилучено: 130 літрів спирту; 550 літрів фальсифікованих  алкогольних напоїв; 650 марок акцизного податку України з ознаками підробки; автотранспортний засіб та обладнання для масового виробництва сурогату (шланги, насоси, лійки, порожня тара з нанесеними логотипами торгівельних марок.

Загальна сума вилучених товарно-матеріальних цінностей складає 560 тис. гривень. На даний час триває досудове розслідування, встановлюються всі обставини вчиненого кримінального правопорушення.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини