Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:48:13

За матеріалами СБУ на дванадцять років позбавлення волі засуджено агента російських спецслужб

02.12.2017   11:44Агенцiя

За матеріалами військової контрозвідки Служби безпеки України засуджено мешканця Києва, який працював на російські спецслужби.

Співробітники СБ України встановили, що підполковник Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил СРСР у відставці був «розконсервований» російськими спецслужбами після початку агресії РФ проти нашої країни. Він отримав завдання через підкуп залучати до «співробітництва» українських військовослужбовців для отримання відомостей про бойові частини і підрозділи Збройних Сил України у районі проведення антитерористичної операції.

Оперативники спецслужби задокументували, що у Києві російський шпигун вийшов з пропозицією про «співпрацю» на командира одного з підрозділів бригади Збройних Сил України. Після «зустрічі» офіцер української армії одразу звернувся до СБ України з інформацією про «контакт».

У квітні 2016 року співробітники СБ України затримали агента у пункті пропуску «Сеньківка» на Чернігівщині. Він прямував на територію Брянської області для зустрічі із представником російської військової розвідки. Під час огляду речей російського агента правоохоронці виявили приховані під підкладкою верхнього одягу таємні документи. За задумом кураторів, російські спецслужби мали б отримати інформацію про систему фортифікаційного облаштування однієї з бригад ЗСУ в районі проведення антитерористичної операції та диспозиції українських військових підрозділів.

За висновками військових експертів, здобута інформація була б використана противником у нанесенні вогневих ударів по позиціях української армії та проведенні диверсійної діяльності.

Деснянський районний суд Києва визнав затриманого винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на дванадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.


Прес-центр СБ України

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини