Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:32:53

Українські десантники змінили колір берета з блакитного на темно-бордовий

21.11.2017   13:32Агенцiя

Темно-бордовий берет використовується в 59 країнах світу.

Від сьогодні, 21 листопада, українські десантники змінили блакитні берети на головні убори темно-бордового кольору. Про це під час виступу з нагоди Дня десантника повідомив президент України Президент Порошенко.

"Хіба хтось з нас ще не розуміє, що легендарне десантне братство, символами якого вважалися блакитний берет і тельник, були розстріляні російськими заїдами під Слов'янськом, в донецькому аеропорту, біля Іловайська , біля Дебальцевого. Що б відповіли на це запитання 469 вбитих українських десантників, якщо б могли тільки воскреснути? Від сьогодні моїм рішенням кольором українського десанту стає темно-бордовий. Це колір крові десантників, пролитої в боях за Україну", – зазначив Порошенко.

Він додав, що бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 з яких — це країни - члени НАТО.

"Таким чином ми впроваджуємо ще один стандарт Північноатлантичного альянсу, до членства в якому я твердо маю намір привести Україну. Отже, наказую генерал-лейтенанту Забродському провести церемонію заміни беретів військовослужбовців-десантників", – додав Порошенко.

Раніше стало відомо, що українські десантники перестануть використовувати берети блакитного кольору - замість них будуть головні убори, виконані в темно-бордовому кольорі. Повідомлялося, що саме головні убори такого кольору використовувала повітряна піхота Великої Британії, яка перша у світі сформувала першу повноцінну бойову окрему десантну дивізію. Зазначається, що лише сім країн світу використовують для своїх десантних підрозділів блакитний колір (Росія та інші колишні країни - члени Радянського Союзу). Для всього іншого світу блакитний берет є символом міжнародних сил з підтримання миру.

Зміни торкнуться і беретних знаків десантників - на них буде зображено купол парашута як символ десантних підрозділів у всьому світі, крила Архистратига Михаїла і вогняний меч, яким він випалює скверну.
 

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини