Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:04:08

Національно-патріотичне виховання: хороший темп - не привід збавляти оберти роботи

18.11.2017   09:25Агенцiя

На цьому наголосила заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова 16 листопада під час чергового засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання.

Варто зазначити, що захід мав проводитися за участі представників Громадської ради при облдержадміністрації. У зв’язку з тим, що в цей же день збиралася і президія ГР, спільне засідання перенесли на грудень.

Перше, що обговорили присутні, — результати обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає!». Своїми враженнями поділилися голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський та заступник начальника Управління освіти і науки ОДА Олена Соронович. Наталія Романова запропонувала зробити в навчальних закладах стінгазети, де б учні та студенти розмістили інформацію про свою участь у програмі.

Наталія Романова: «Впевнена, що заходи, які відбувалися більш ніж місяць у Чернігові, не залишили байдужим нікого. Особливо молодих людей. Підтвердження цьому — враження, якими вони так щиро діляться. Навіть пишуть листи до «Єдиної родини Чернігівщини». Проте позитивні результати повинні бути стимулом до підвищення ефективності нашої роботи».

Жваву дискусію у членів Координаційної ради викликала програма заходу «Чернігівський майдан» на 20-21 листопада, приуроченого до Дня Гідності та Свободи. Ініціатори цієї акції — представники ГО «Центр “Апельсин”» — розповіли про заплановане, у тому числі проведення тематичного «круглого столу» та віче «Герої не вмирають». Крім того, координатор проекту «Безкоштовні курси української мови» в Чернігові Людмила Зіневич запропонувала організувати зустрічі з майданівцями, показ документальних фільмів.

Серед іншого обговорили основні напрями діяльності органів влади та громадських організацій щодо увіковічення пам’яті учасників бойових дій на території інших держав, учасників АТО, а також організації пошукової роботи. Аби кожний пам’ятник не залишився поза увагою, до роботи слід активно залучати об’єднанні територіальні громади — переконана Наталія Романова.

Не залишили поза увагою питання стосовно ліквідації телерадіокомпанії у Новгороді-Сіверському: НСТУ обіцяє створити корпункт, що адміністративно вважатиметься частиною Чернігівської філії. Тобто місцевий мовник не зникне, а навпаки — інформаційне поле регіону підсилиться якісним контентом, що вироблятиметься спільними зусиллями колективу корпункту в Новгороді-Сіверському та регіональної філії.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш запросила членів Координаційної ради взяти участь у Всеукраїнському форумі «Координація через діалог», що проводитиме Міністерство молоді та спорту України 5-6 грудня у Вінниці.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини