Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:05:32

Волонтерська акція "Подаруй парку дерево"

13.11.2017   09:42

11 листопада у Березовому гаю, що на розівулиць Пухова та Доценко пройшлаволонтерськаакція “Подаруй парку дерево”.

Мета акції: об’єднати зусилля громадськості, місцевої адміністрації та бізнесу задля збереження та розбудови рекреаційної зони, доля якої і досі остаточно не вирішена.

Головна подія – висадка молодих дерев. Волонтери під наглядом працівниць КП «Зеленбуд» висадили тисячорічні дерева гінкго, декоративнолистні сорти верби, алею білих акацій форми глобоза, березу Юнги, райські яблуні, лохолисті груші, 3 сорти фундука, більше 20 видів кущів, колекцію ялівців та спражню новорічню красуню ялину. На акцію приходили сім’ями, залучаючи до посадки малечю, багато людей приїхали із інших районів міста, а почесним гостем стала активістка з міста Добропілля Донецької області Марина Кучеренко, яка подарувала чернігівському парку 2 ялівці “Скайрокет”.

Із підбором видового складу та ландшафтним дизайном волонтерам допомогала Потоцька Світлана Олександрівна, кандидат біологічних наук, доцент кафедриекології ЧНПУ, голова ГО «Чернігівська обласна організація українського товариства охорони природи.

«Асортиментп ідбирався таким чином, щоб були реліктові, екзотичні рослини з Північної Америки, Японії, Китаю. Розплановано висаджування плодових рослин, які будуть приваблювати у весняний період квітуванням, а в осінній плодами.Посаджені різні високодекоративні кущі: форзиція, пухироплідники червонолисті, свидина, спірея», – каже Світлана Олександрівна.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.