Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:09:19

Чернігівська громада урочисто провела призовників до лав Збройних Сил

08.11.2017   16:48Агенцiя

На початку жовтня в Україні стартував призов громадян на строкову військову службу. Явці на призовну дільницю підлягають усі юнаки, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України Чернігівська область отримала завдання щодо призову на строкову військову службу 362 осіб.

Сьогодні ж громада Чернігова урочисто провела 42 новобранців до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.

Розпочалися урочистості козацькою вокально-хореографічною композицією у виконанні академічного народного хору.

По завершенню композиції на знак пам’яті та пошани до захисників України різних поколінь від учасників заходу встановили корзину квітів до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України».

— У непростий час ви вирушаєте у військо. В час, коли треба боронити Україну від агресії, коли кожен свідомий українець повинен мати військовий хист, вам необхідно розуміти, що від вас залежить майбутнє країни. Захищати рідну Україну – справжній чоловічий обов’язок, — з такими словами мотивації звернулася до юнаків заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

Легкої служби призовникам побажав військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату Олександр Криворучко. Полковник також зазначив, що юнаки, яких сьогодні проводжали до армії, є найсвідомішою частину сучасної молоді, оскільки вони не побоялись прийти за повісткою до військового комісаріату та не стали ухилянтами, навпаки – прийняли рішення стати захисниками України.

Бути гідними продовжувачами славетних героїчних військових традицій і подвигів українських воїнів призовникам побажали представники ветеранських організацій Чернігова, батьки учасників АТО.

В українського народу віками складалися свої традиції проводів хлопців до армії, в кожному регіоні були свої особливі обереги, ритуали та прикмети. Сильними оберегом українські військові вважають вироби, що зроблені дитячими руками. І сьогодні для своїх майбутніх захисників вихованці обласного Палацу дітей та юнацтва та обласного Центру науково-технічної творчості учнівської молоді вручили юнакам традиційний український оберіг – ляльку-мотанку «Подорожницю».

На щасливу службу призовників благословив секретар Чернігівської Єпархіїї Української Православної церкви Київського Патріархату настоятель храму Святої Великомучениці Катерини протоієрей Роман Кіник.

Як вже раніше повідомляв Олександр Криворучко, жоден військовослужбовець строкової служби не буде залучений до участі в АТО. Лише у випадку, якщо солдат під час проходження строкової служби підпише контракт, з його дозволу або особистої згоди після проведення необхідної підготовки він може бути направлений у зону проведення антитерористичної операції.

Більшість юнаків направлять служити до Миколаєва, Києва та Чернігова, зокрема, до Державної спеціальної служби транспорту України.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини