Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:20:24

Медичні заклади Чернігова отримали вимірювальне обладнання для енергоаудиту від німецьких партнерів проекту GIZ

08.11.2017   10:46Агенцiя

7 листопада, у Чернігові міжнародні експерти у галузі енергоефективності проводять семінар-тренінг з питань енергозбереження та енергоаудиту в лікарнях.

Навчальний семінар, організований представниками компанії «Е7 Еnеrgie Магкt Analysе GmbН» у рамках міжнародного співробітництва GIZ, триватиме у місті 7-10 листопада.

Для участі запрошені керівники міських лікарень, головні енергетики, енергоменеджери, представники Чернігівської міської ради з питань енергозбереження та представники урядових організацій і тренінгових інституцій України.

З вітальним словом до учасників тренінгу звернувся Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко:

- Енергозбереження є надзвичайно важливим для Чернігова і всієї України. Сподіваюсь, що всі заходи, проведені у рамках міжнародного співробітництва GIZ, призведуть до значної економії коштів міського бюджету, які витрачалися за сплату енергоносіїв в усіх бюджетних закладах.

Міський голова також висловив сподівання, що термін окупності всіх тих інвестицій, що спрямовані у цей напрямок енергозбереження, не буде перевищувати 7 років.

Директор проекту українсько-німецького технічного співробітництва GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» Грегор Брьомлінг зазначив, що заходи з енергоефективності дійсно дозволяють заощаджувати енерговитрати у лікарнях для всього міста, і це є завданням для енергоменеджерів. Він зауважив також, що  Чернігів дуже серйозно поставився до цієї проблематики.

На початку роботи семінару відбулася урочиста церемонія передачі кейсів від німецьких гостей з наборами вимірювального обладнання для енергоменеджерів з метою оперативної оцінки енерговитрат у медичних закладах.

Під час тренінгу австрійські консультанти у сфері енергоефективності та енергозбереження навчатимуть чернігівських енергоменеджерів  особливостям енергомоніторингу, енергетичного аудиту та сертифікації будівель медичних закладів. Міжнародні експерти розповідатимуть також про мотивацію та особливості залучення персоналу лікарень до процесу енергозбереження, окреслять специфіку фінансування та контролю за впровадженням енергоефективних заходів у лікарнях.

Захід організований за фінансової підтримки Федерального міністерства міжнародного співробітництва та розвитку Німеччини (ВМZ) в рамках реалізації проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», що впроваджується Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та містом Черніговом.

 
Довідково:
Чернігів має досвід попередньої позитивної співпраці з GIZ  у проекті «Енергоефективність у будівлях» у  2008-2013 роках. Саме з проектом GIZ у Чернігові розпочато створення системи енергоменеджменту міста та розроблені перші програми енергоефективності.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини