Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:50:53

Чернігів розраховує економити на освітлені в навчальних закладах 5 мільйонів щороку

19.10.2017   09:32

У Чернігові триває масштабна кампанія з реконструкції освітлення в навчальних закладах. Загалом за 2017 рік освітлення буде замінено в 58-ми з них.

До 1 вересня була проведена заміна ламп розжарювання та люмінесцентних на економні LED-світильники в 16-ти школах міста, а до кінця року ще буде проведена заміна в 42-х садочках.

На сьогодні, 18 жовтня, в дошкільних навчальних закладах №4 та №65 роботи по реконструкції освітлення вже майже завершені.  У садочку №4 роботи закінчено повністю та встановлено 362 нові енергозберігаючі світильники. У ДНЗ №65 вже встановлено 194 світильники та залишилося замінити освітлення в службових приміщеннях. Під час реконструкції було враховано, що в кімнатах, де велика волога (басейн, кухня, ванна кімната) потрібно встановлювати вологостійкі світильники та одночасно замінювати однополюсні автоматичні вимикачі. Заміна світильників здійснювалася по всьому приміщенню садочків (коридори, групи, роздягальні, спальні, кладові кімнати, кухні, актові зали, спортзали). 

Заміна звичайних ламп на енергоефективні реалізовується в рамках «Програми підвищення енергоефективності в бюджетних установах м. Чернігова на 2017-2027 роки».

Всього за цією програмою тільки в закладах сфери освіти замінюють понад 25 тисяч ламп. Загальні витрати міського бюджету на ці заходи в закладах освіти – понад 22 млн грн. Але, за розрахунками, вони даватимуть щороку понад 5 млн грн економії витрат на електроенергію й окупляться за 6-7 років.

Завідувач ДНЗ №4 Олена Луговська прокоментувала ситуацію з освітленням: 
- Старе освітлення, яке в нас було працювало на 60-65%. Світильники не відповідали майже ніяким вимогам. Старі лампи гуділи, трищали, миготіли, могли з першого разу не включатися. Світильники, які встановили зараз, набагато кращі та сучасніші. Вони мають гарний естетичний вигляд та яскраво світять. Тепер ми маємо повноцінне освітлення. 


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини