Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:49:23

Більше тисячі операторів та кочегарів котелень вже готові до роботи

28.09.2017   13:13Агенцiя

У службі зайнятості триває підготовка з числа безробітних працівників до опалювального сезону.

Більше тисячі операторів та кочегарів котелень вже пройшли відповідне навчання за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та планують незабаром приступити до роботи.

Вони  обслуговуватимуть котельні у лікарнях, школах, дитячих садках, сільських та селищних радах тощо.
Це роботи з підвищеною небезпекою, а тому потребують фахівців відповідної кваліфікації.

Для оперативного укомплектування таких вакансій служба зайнятості ще влітку спільно з КП «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат», Рівненським та Сумським центрами професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочала організацію навчання безробітних.

За короткий термін вони безкоштовно підвищують свою кваліфікацію, здобувають та відновлюють необхідні навики роботи, аби на період опалювального сезону отримати гарантоване робоче місце.

До того ж, їхати на навчання в інше місто не потрібно. Викладачі самі приїздять та організовують навчальний процес на місцях.

Отож слухачі опановують необхідні для подальшої роботи знання, а саме: вивчають технічні характеристики опалювальних котлів, їх будову, порядок експлуатації та обслуговування, вчаться відстежувати справність котельних установок, дотримуватись запобіжних заходів. Адже у процесі роботи їм доведеться стежити за показами приладів, температурою пару та рівнем води, а у разі несправності котла – оцінювати ступінь небезпеки та вживати відповідні заходи, аби взимку всім було тепло та затишно.
                                                      

Світлана Шеремет

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини