Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:14:31

У Чернігові реалізовується проект Бюджету участі "Вибір-5"

28.09.2017   09:01

В Чернігівській міській раді відбувся круглий стіл «Вибір-5»: впровадження науково обґрунтованої профілактики наркоманії, ВІЛ/СНІДу та злочинності серед п’ятикласників шкіл Чернігова», в якому взяв участь заступник міського голови Олександр Ломако.

На зустрічі були також присутні соціальні педагоги із 26 загальноосвітніх навчальних закладів міста, курсанти Академії Державної пенітенціарної служби України та студенти Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка, а також голова ради громадської організації «Центр профілактики «Вибір» Валерій Рябуха, який представив проект «Вибір – 5».

Заступник міського голови Олександр Ломако, звертаючись до присутніх, зазначив, що це проект Бюджету участі, який реалізовується громадською організацією у цьому році. Він дуже важливий і корисний, оскільки стосується здоров’я та майбутнього чернігівських дітей. Він від імені Чернігівського міського голови та від себе особисто подякував за реалізацію такої корисної ідеї у нашому місті та вручив сертифікати тренерам з профілактики.

За словами керівника проекту, «Вибір-5» передбачає впровадження науково обґрунтованої профілактики ризикованої поведінки серед п’ятикласників шкіл Чернігова. В ході його реалізації проводилися тренінги для тренерів; навчальні сесії, що включали й заняття для 790 п’ятикласників з 26 загальноосвітніх навчальних закладів Чернігова. В кожній з цих шкіл програму проводили підготовлені соціальні педагоги спільно зі студентами педагогічного університету та курсантами пенітенціарної академії.

У березні-квітні в рамках реалізації програми проводилися також конкурс малюнка та фотоконкурс «Здоровий спосіб життя». В конкурсі малюнка, окрім чернігівських дітей, взяли участь також шестеро дітей Краматорської школи-інтернату Донецької області, та одна дитина з м. Ізюм Харківської області. Всім цим дітям оголошена Подяка Чернігівського міського голови за перемогу у конкурсі.

У рамках проекту також виданий посібник для тренерів «Вибір-10» та робочий зошит для п’ятикласників, які беруть участь в програмі «Вибір-5».

Крім того, проект та його дослідження презентовані на міжнародних форумах з профілактики у Вашингтоні (США) та Монреалі (Канада).

Всі ці результати відображені у фільмі про проект «Вибір-5». Ознайомитися з ним можна за посиланням:  https://youtu.be/eOUrF3UX57Q.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини