Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:38:47

Чернігівський онкодиспансер купив британський прискорювач за 58 мільйонів

25.09.2017   15:09Агенцiя

КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер» 25 серпня за результатами тендеру замовив ТОВ «Бioсенс» обладнання для радіотерапевтичного відділення на 57,50 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».
Цьогоріч поставлять цифровий медичний лінійний прискорювач подвійної модальності Elekta Infinity за 56,09 млн грн. і системи позиціонування пацієнта для радіотерапії та радіо діагностики за 1,41 млн грн. Гарантійний строк експлуатації становить рік.

Виробником прискорювача є компанія «Elekta Limited» (Британія), а систем – компанія «MacroMedics B.V.» (Нідерланди).

Аванс 70% оплатять до листопада, а решту – протягом десяти днів після поставки.

Ціна угоди на чверть нижча від очікуваної вартості закупівлі в 75,00 млн грн. Різницю диспансер направить на систему дозиметричного планування і комп’ютерний томограф.

Столичний «Бioсенс» зі статутним капіталом 50 тис грн. належить Аллі Шептицькій та Олександру Намясенку. Останній до 2012 року був заступником голови правління АТ «Банк «Таврика», а ще раніше працював у АКБ «ТАС-Комерцбанк».

До 2016 року засновником і директором «Біосенсу» значився Сергій Федоренко. Усього з 2012 року переможець отримав підрядів на 155,36 млн грн.
Нині єдиним конкурентом було ТОВ «Протек Солюшнс Україна» із прискорювачем TrueBeam від «Varian Medical System, Inc.» (США).

Воно успішно скаржилося в АМКУ зокрема на вимогу енергії електронів у діапазоні від 4 МеВ до 15 МеВ, який має лише прилад Elekta Versa HD. Замовник змінив умови, в тому числі розширив діапазон до 16 МеВ. Потім фірма запізно заявила, що ліцензія переможця на використання джерел іонізуючого випромінювання прострочена.

За даними ДІЯРУ, «Біосенс» має таку ліцензію зі строком дії 2013-2019 роки, причому туди вписано прискорювач Elekta Infinity. Він подав її у складі пропозиції, а дані про продовження строку дії були в самому кінці файлу.


http://nashigroshi.org/2017/09/25/chernihivskyj-onkodyspanser-kupyv-brytanskyj-pryskoryuvach-za-58-miljoniv/

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.