Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:59:50

Обговорили допомогу шукачам міжнародного захисту та біженцям

22.09.2017   12:16Агенцiя

22 вересня відбувся круглий стіл «Захист шукачів міжнародного захисту та біженців. Міжнародні та національні стандарти».

У заході взяли участь в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська, директор Чернігівського МЦ з надання БВПД Володимир Бобруйко, судді, представники поліції, прикордонних установ, міграційних служб, пункту перебування іноземців, служби у справах дітей та інші.

Під час заходу вітальне слово сказала в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Олеся Пирковська. Вона розповіла про засади надання правової допомоги шукачам міжнародного захисту та біженцям.

Директор Чернігівського МЦ Володимир Бобруйко, доповнивши слова Олесі Пирковської, докладно зупинився на проблемних питаннях, які виникають у адвокатів під час надання безоплатної правової допомоги як біженцям, так й іншим соціально вразливим категоріям осіб. Він розповів про становлення та розвиток системи безоплатної правової допомоги в Україні. Окремо він зупинився на забезпеченні надання правової допомоги особам, які перебувають в Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Тим самим, Володимир Бобруйко зауважив, що вони співпрацюють з даною установою і проводять виїзні прийоми громадян.IMG 20170922 093550«Важливою складовою врегулювання міграційних процесів є недопущення порушень прав біженців та шукачів притулку, попередження жорсткого поводження з неврегульованими мігрантами, сприяння їм в доступі до правосуддя та ефективних засобів правового захисту», - підкреслив він.

В рамках заходу присутні обговорили: ситуацію з біженцями в світі та Україні; подачу заяв про надання міжнародного захисту та сучасні виклики; практичні виклики з надання БВПД іноземцям та ОБГ по справах про незаконне перетинання держкордону по ст.204-1 КУАП; щодо заповнення заяв-анкет про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту в Україні; оскарження рішень про затримання іноземців та ОБГ в ПТПІ, продовження термінів їх затримання, примусового видворення з України; особливості роботи із заявниками, які подають підроблені документи, перебувають у розшуку, по яким є рішення про заборону в’їзду в Україну, запит на екстрадицію; визнання та інтеграція біженців в Україні.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.