Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:36:15

В онкодиспансері з’явився ще один… онкодиспансер

13.09.2017   11:02Агенцiя

У холі Чернігівського онкологічного диспансеру 11 вересня відбулося встановлення мініатюри цього медичного закладу.

Як розповів головний лікар установи Валерій Зуб, ідея створення такої цікавинки була привезена з-за кордону. Зараз це досить активний напрямок позиціонування медичних закладів.

− Ми ж собі ставили за мету практичне використання мініатюри. Заклад доволі великий за площею. Отже людині, особливо коли вона звертається вперше до медичного закладу, вкрай складно зорієнтуватися, виникають запитання. Тепер ця проблема вирішена. Кожний корпус буде зазначено – тож наглядно буде зрозуміла географія закладу, – зазначив лікар.

Автори цього проекту − група митців Чернігівського музею сучасного мистецтва «Пласт-арт», з якими медичний заклад пов’язує тісна співпраця щодо художньо-практичного оновлення онкодиспансеру. Нагадаємо: завдяки масштабному потенціалу художників, на стінах поліклініки "злетіли" у височінь ластівки, оновлено фасад центрального корпусу, на території медзакладу з’явився водограй, у пацієнтів є можливість відпочити в чудових альтанках.
Як прокоментував Сергій Тонканов, один із творців, який хіба що не єдиний, хто відтворює в Україні міні-копії храмів, робота над мініатюрою онкодиспансеру тривала майже три місяці. Створена композиція – її розмір складає 1,2 на 1,2 м – із пластику та скла. Встановлена вона на платформу, вкриту зеленим сукном. Згодом мініатюру накриють куполом із оргскла.

− Найскладніше, що було в роботі − це зробити математичні розрахунки так, щоби не здійснити жодної помилки, а потім, не втративши «дружніх стосунків» із наукою, втілити задум у життя, – зазначив митець.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.