Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:56:57

Втрат майже на 660 тис. грн. виявлено в Комунальному лікувально-профілактичному закладі "Чернігівська центральна районна лікарня"

06.09.2017   08:17

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області під час планової ревізії Комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму майже 660 тис. гривень.

В ході контрольного заходу перевірено фінансово-господарську діяльність лікувальної установи за період з 01.01.2014 по 28.04.2017.

Зокрема, державні аудитори виявили безпідставне покриття лікарнею видатків орендарів понад 231 тис. грн. без подальшого їх відшкодування на оплату вартості поточного ремонту приміщень, переданих в оренду, та витрат за спожиті орендарями послуги з теплопостачання.

Крім того, в лікарні коштом загального фонду безпідставно покрили видатки на оплату праці працівників, які здійснювали медичні огляди на платній основі, тоді як це мало здійснюватися коштом спеціального фонду. Через це з порушенням витрачено майже 175 тис. гривень. Під час проведення ревізії порушення частково усунуто.

Водночас, виявлено низку порушень законодавства під час нарахування та виплати працівникам заробітної плати, що призвело до зайвих виплат понад 82 тис. гривень.

За порушення ведення бухгалтерського обліку 18 посадових осіб  Лікарні притягнуто до адміністративної відповідальності. За порушення законодавства під час здійснення закупівель на голову комітету з конкурсних торгів складено протокол про притягнення до адміністративної відповідальності, який направлено до Деснянського районного суду м. Чернігова.

За порушення бюджетного законодавства до установи застосовано заходи впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.

Про результати ревізії проінформовано Прокуратуру Чернігівської області та орган управління - Чернігівську районну державну адміністрацію. Матеріали ревізії передано до Чернігівської місцевої прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини