Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:23:01

Задоволено позов прокурора про усунення перешкоди в користуванні державним майном та стягнення майже 200 тис. грн. упущеної вигоди

30.08.2017   08:14

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, прокуратурою встановлено наявність правових підстав для стягнення з користувача упущеної вигоди внаслідок неправомірного використання нерухомого державного майна.

Встановлено, що з травня 2016 року на території Чернігівського району товариство безоплатно використовувало об’єкти нерухомості загальною площею понад 3 тис м 2, що належать на праві господарського відання одному із дослідних господарств Національної академії аграрних наук  України, через що державі заподіяно збитки.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулася до господарського суду Чернігівської області з позовною заявою про усуненя перешкоди у користуванні державним майном та стягнення упущеної вигоди.

Судом викладеним прокурором в позовній заяві обставинам надано правову оцінку та підтверджено правомірність позиції прокуратури.

Ухваленим рішенням позов прокурора задоволено в повному обсязі та стягнуто з підприємства майже 200 тис. грн. неодержаного доходу.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.