Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:16:42

Північний кордон зустрічає свято незалежності

25.08.2017   10:26Агенцiя

Підрозділи Чернігівського прикордонного загону охороняють державний кордон України з Російською Федерацією та Республікою Білорусь в межах Чернігівської області. Протяжність ділянки відповідальності складає 459 км, з яких 224 – російська ділянка, а 235 – білоруська.

В 2017 році суттєвих змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою. Вся ділянка державного кордону в межах Чернігівщини з 2014 року охороняється посилено, а в пунктах пропуску здійснюється посилений прикордонний контроль.

Персоналом прикордонного загону забезпечено недоторканість державного кордону України, безперебійну роботу всіх пунктів пропуску та належну безпеку осіб, що перетинають державний кордон.

Що стосується обстановки на українсько-російській ділянці державного кордону, то вона залишається досить складною та напруженою. Фіксуються випадки вербування громадян України, що перетинають державний кордон.

Прикордонним загоном ведеться постійний моніторинг обстановки та здійснюються заходи щодо нарощування щільності охоронної та оборонної складової на державному кордоні, крім того вдосконалюється інженерне облаштування державного кордону.
На українсько-білоруській ділянці обстановка більш спокійна, з білоруськими колегами підтримуються партнерські добросусідські стосунки.

Загалом з початку року державний кордон України в установленому порядку перетнули 2 млн. 343 тис. осіб та 474 тис. транспортних засобів, не пропущені через державний кордон з різних причин 1068 осіб, в тому числі 216 потенційних незаконних мігрантів та 293 громадянина Росії.

Персоналом загону затримано 92 порушника державного кордону.
Припинено 366 спроб перетину державного кордону по недійсним або технічно несправним документам, 92 – по підробленим документам та 2 – по чужим документам.

До адміністративної відповідальності за правопорушення з прикордонних питань притягнуто 962 громадянина, на яких накладено штрафів на суму більше 464 тисячі гривень.

Протягом року виявлено та вилучено:
29 одиниць зброї;
125 штук боєприпасів;
3,063 кг наркотичної речовини; 
0,24 кг психотропних речовин;
Контрабандних товарів на суму майже 1,842 млн. гривень.

В пунктах пропуску вилучено 21 автомобіль, з яких 13 – викрадені в різних країнах.

Підрозділи Чернігівського прикордонного загону готові забезпечити ритмічність пропускних операцій в пунктах пропуску , комфортні умови перетину громадянам и державного кордону протягом вихідних та святкових днів та дотримання правил прикордонного режиму відпочиваючими в прикордонній смузі.  
 

Прес-служба Чернігівського прикордонного загону

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.