Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:32:33

У Чернігові відзначили 26-у річницю Незалежності України

25.08.2017   09:11Агенцiя

24 серпня в обласному центрі відбулися урочисті заходи з нагоди 26-ї річниці Незалежності України.

Розпочалося відзначення найголовнішого свята українського народу зранку поблизу Катерининської церкви біля пам'ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» за участю голови обласної ради Ігоря Вдовенка, голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча, заступника Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - керуючого справами виконкому Сергія Фесенка, ветеранів, інвалідів АТО, членів родин воїнів загиблих в АТО, членів сімей Героїв Небесної Сотні, керівників державних установ, представників творчої інтелігенції, духовенства та громадськості.

Присутні спільно з академічним народним хором та капелою бандуристів ім.О.Вересая, духовим оркестром обласного філармонійного центру виконали Державний гімн України.

Керуючий Чернігівською єпархією Української Православної церкви Київського Патріархату, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій відправив Молебень за Україну. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв усіх часів, які боролися за цілісність і незалежність України, відстоювали її державність і суверенітет та віддали життя за свободу і вільне майбутнє українського народу. Пролунали дзвони пам'яті.

З вітальними словами до учасників свята звернулися керівники області та міста і вручили державні нагороди та відзнаки.

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі національної освіти і науки, плідну науково-педагогічну діяльність, сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня незалежності України Почесною грамотою Верховної Ради України відзначено завідувача кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка Наталію Носовець.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня незалежності України Почесною грамотою та відзнакою обласної ради нагороджено: головного спеціаліста - державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області відділу екологічного контролю водних ресурсів та атмосферного повітря Державної екологічної інспекції у області Романа Величка; старшого прапорщика, водія (спеціалізованих) автотранспортних засобів сектору господарського та матеріально-технічного забезпечення Управління Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України в області Андрія Деркача; начальника відділу бухгалтерського обліку Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Валентину Кунцевську; директора обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Олександра Мисюру; головного державного інспектора відділу митного оформлення №1 митного поста «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці Державної фіскальної служби України Галину Сулженко; начальника відділу бухгалтерського обліку та адміністративної роботи управління бюджетного фінансування та економіки природокористування – заступника головного бухгалтера Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Галину Петрик; провідного інспектора відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Валерія Юрченка; завідувача юридичного сектору Управління Північного офісу Держаудитслужби в області Юлію Кожемяку; головного спеціаліста відділу управління персоналом та правового забезпечення регіонального відділення Фонду державного майна України по області Наталію Бутенко; працівника-психолога військової частини Т0500 Державної спеціальної служби транспорту Віктора Мозгового.

Перед присутніми виступили заступник начальника регіонального центру радіоелектронної розвідки «Північ» по роботі з особовим складом, учасник АТО, нагороджений медалями і відзнаками Міністерства оборони України та Національної поліції України Андрій Требух, майстер спорту України з плавання, член Національної збірної України, багаторазовий призер двадцять третіх літніх Дефлімпійських ігр 2017 року у Туречинні Олексій Коломієць.

Керівники області та міста, представники творчої інтелігенції, державних установ, національно-культурних товариств, громадськості, військові, учасники антитерористичної операції, члени сімей бійців АТО поклали квіти до пам'ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України».

З нагоди Дня Незалежності України на Красній площі відбувся богатирський турнір «Найсильніша людина України 2017», а в Центральному парку культури і відпочинку Чернігова пройшли V міський фестиваль мистецтв «Сорока ух» та ХІІ Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло». Завершить цей день святкова естрадна програма за участю майстрів художніх колективів Чернігівщини.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини