Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:03:18

"Україна вишивана" для прилуцьких безробітних

19.08.2017   09:22

В рамках культурно-просвітницького проекту "Збережемо традиції предків”, започаткованого Чернігівською обласною службою зайнятості, 16 серпня у Прилуцькому міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних жінок ”Україна вишивана” за участю місцевої майстрині Оксани Чепурної.

Жінка вишиває бісером, закохана у свою справу і щаслива тим, що поєднує у своєму житті хобі, задоволення та роботу.

Безробітні та працівники центру мали нагоду милувалися її виробами, якими був прикрашений кабінет. Затамувавши подих, вони слухали розповідь майстрині про витоки народного мистецтва, традиції вишивання. За її словами, це улюблений і здавна поширений різновид народної творчості. Адже для вишивання не потрібно складних пристосувань, тому за бажанням кожен може навчитись цьому ремеслу та відкрити власну справу, яка буде приносити не лише задоволення, а й дохід.

Останнім часом, з піднесенням національно-патріотичних настроїв в суспільстві нового поштовху здобув розвиток національних ремесел та рукоділля. Тому вишивка сьогодні дуже популярна серед людей різного віку, нерідко прикрашає сучасний інтер’єр, одяг, надаючи йому самобутності та неповторності. Для багатьох в Україні – це світ краси й фантазії, поетичного осмислення навколишньої природи, вираження почуттів.

Організатори заходу мали на меті відродження національного рукоділля та традиційних українських ремесел. Бажаючих опанувати ази бісероплетіння Оксана Чепурна запросила на майстер.


Прилуцький МРЦЗ

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.