Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:35:38

Рятувальники здійснюють практичні заходи з профілактики пожеж у екологічних системах та житловому секторі громадян

03.08.2017   07:56Агенцiя

З початку року на Чернігівщині виникло 1537 пожеж, внаслідок яких 44 людини загинуло, ще 16 отримали травми.

Слід зазначити, що 772 пожежі виникло у житловому секторі громадян, ще 658 - у природних екологічних системах області, зокрема 11 загорянь сухого настилу у лісових масивах, 5 загорянь на торфовищах та сільгоспугіддях, 642 - займання сухої трави на відкритих територіях. Основними причинами пожеж у понад 60 % випадків послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.
   
У зв'язку з цим, рятувальники Чернігівщини здійснюють практичні профілактично-роз'яснювальні заходи. Під час щотижневих подвірних обходів житлового сектору громадян та рейдових перевірок місць масового відпочинку мешканців та гостей області у природних екологічних системах, надзвичайники проводять інструктажі з питань безпеки життєдіяльності.

Під час таких заходів звертається увага на утриманні в належному протипожежному стані приладів опалення, електричних мереж і обладнання у приватних помешканнях господарів, а також наголошується на необхідності обережного поводження з вогнем у побуті та під час дозвілля в екологічних системах області.

Крім того, у зв'язку з тим, що учнівська молодь перебуває на канікулах, фахівці Служби порятунку звертають увагу батьків на постійному контролі за розвагами дітей, навчанні їх правилам безпеки та поводження у екстрених ситуаціях.

Щоб мешканці області звертали увагу на заходи безпеки у побуті та під час перебування у екологічних системах, рятувальниками вручаються профілактичні пам'ятки та листівки.


У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини