Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:50:18

Чергову незаконну оборудку викрито під час перевірки

02.08.2017   12:26Агенцiя

Підрозділом аудиту Головного управління ДФС у Чернігівській області в ході документальної перевірки підприємств, задіяних у схемах ухилення від оподаткування ПДВ, виявлено підприємство «Р», яке сформувало сумнівний податковий кредит за рахунок залучення платника «Л» з яким було укладено договір підряду.

Відповідно до умов договору підприємство «Л» зобов’язувалось власними силами та засобами, на свій ризик, якісно виконати будівельно – монтажні та внутрішні будівельні роботи з використанням матеріалів Підрядника.

Під час перевірки в підтвердження отриманих робіт підприємство «Р» надало документи по взаємовідносинам з підприємством «Л», які не відповідають вимогам первинних документів та обсяг затрачених людино-днів не відповідає фактичній чисельності працівників згідно звітів за формою 1ДФ.

Крім того встановлено, що згідно з підсумковою відомістю ресурсів та локального кошторису на будівельні роботи № 2-1-1 на будівельно–монтажні та внутрішні будівельні роботи, використовувались матеріали які не придбавались ні підприємством «Р», ні підприємством «Л» самостійно.

Перевіркою встановлено порушення норм Податкового кодексу України, Закону України «Про бухгалтерський облік та звітність в Україні», а також Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку.

Тобто, підприємство «Р» шляхом включення до податкового кредиту сум отриманих робіт, які фактично йому не надавались Підприємством «Л», діяло виключно з метою мінімізації податкових зобов’язань по ПДВ.
За результатами перевірки Підприємству «Р» зменшено від’ємне значення з ПДВ на суму понад 26 тис.грн та донараховано до сплати  42,4 тис.грн. ПДВ.   


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини