Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 04:48:25

З початку року служба зайнятості працевлаштувала понад 13 тисяч громадян

21.07.2017   12:47Агенцiя

Про підсумки роботи обласної служби зайнятості протягом І півріччя 2017 року та основні завдання щодо реформування державної служби зайнятості йшлося на нараді з директорами базових центрів зайнятості та їх заступниками, яка відбулася 20 липня.

руки

руки

За словами заступника директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергія Роговця, цього року для ринку праці Чернігівщини характерними є зменшення кількості та погіршення якості працездатного населення, а саме: нестача кваліфікованих працівників, старіння робочої сили, невідповідність підготовки кадрів вимогам економіки, відтік молоді для навчання і працевлаштування у країни Європи.

Водночас на тлі цьогорічного підвищення економічної активності роботодавців та налагодження співпраці служби зайнятості області з новими підприємствами спостерігається тенденція до зростання кількості зареєстрованих вакансій. Їх побільшало на 9% порівняно з відповідним періодом минулого року і налічувалося 15,5 тис. Рівень укомплектування службою зайнятості вільних робочих місць також є досить високим - 85%.

«Застосування нових підходів у діяльності служби зайнятості сприяло оперативному працевлаштуванню шукачів роботи, - сказав Сергій Роговець. - Так, протягом І півріччя 2017 року за допомогою служби зайнятості роботу знайшли 13,2 тис. громадян, що на 9,7% більше, ніж за відповідний період минулого року. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено майже 3,8 тис. безробітних, на професійне навчання скеровано 2,5 тис.».

Загалом же протягом І півріччя на Чернігівщині за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості звернулося 13,7 тис. громадян. Всього перебувало на обліку та отримувало соціальні послуги 26 тис. осіб – на 10% менше в порівнянні з минулорічним показником.
Станом на 1 липня 2017 року в області налічувалось 12,1 тис. безробітних, що на 10,7% менше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендувало 11 осіб.

«З метою підвищення якості та ефективності послуг, що надаються службою зайнятості, забезпечення їх відповідності викликам сучасного ринку праці та потребам шукачів роботи і роботодавців, розпочата реорганізація служби, - сказав Сергій Роговець. - Ключовим принципом змін є створення соціально сервісної служби для клієнтів: для роботодавців – це якісний та швидкий підбір кваліфікованих працівників, для шукачів роботи – сприяння їх зайнятості».


Валентина Федусь

 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини