Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:28:01

Виявлено 70 випадків порушення вагових параметрів на дорогах області

10.07.2017   16:39Агенцiя

З метою збереження дорожнього покриття від передчасних руйнувань Службою автомобільних доріг у Чернігівській області спільно з Управлінням Укртрансбезпеки в Чернігівській області та Управлінням превентивної діяльності Головного управління національної поліції у Чернігівській області проводиться контроль та перевірка вагових і габаритних параметрів транспортних засобів.

Так, на сьогоднішній день зберігається тенденція щодо перевищення великоваговими транспортними засобами нормативних вагових параметрів, що призводить до значної руйнації автомобільних доріг загального користування Чернігівської  області, особливо в денний час, коли температура повітря перевищує 28 0 С.

За результатами роботи пересувного комплекса габаритно-вагового контролю (ППГВК), встановлених  на дорогах загального користування державного значення Чернігівської області в поточному році, вже перевірено 1613 транспортний  засіб, з них у 70 виявлено порушення вагових параметрів. Накладено стягнення у розмірі 13930 євро, з яких, на сьогодні, сплачено – 18 483  грн.

Нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 869 внесені зміни до пункту 22.5 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року № 1306, доповнивши його абзацом такого змісту:

“Рух транспортних засобів та їх составів з навантаженням на одиночну вісь понад 11 т, здвоєні осі – понад 16 т, строєні осі – понад 22т або фактичною масою понад 40 т (для контейнеровозів – навантаження на одиночну вісь – понад 11 т, здвоєні осі – понад 18 т, строєні осі – понад 24 т або фактичною масою понад 44 т, а на встановлених Укравтодором і Державтоінспекцією для них маршрутах – понад 46 т) у разі перевезення подільних вантажів автомобільними дорогами забороняється.

Забороняється рух транспортних засобів з навантаженням на вісь понад 7 т або фактичною масою понад 24 т автомобільними дорогами загального користування місцевого значення».


Автор: Прес-служба САД у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.