Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:56:39

Упродовж минулої доби ліквідовано пожежу настилу в лісі та 2 загорання сухої трави

06.07.2017   13:33Агенцiя

Упродовж минулої доби на території Чернігівської області виникло 3 пожежі в природних екологічних системах, з яких 1 пожежа настилу в лісі та 2 загорання сухої трави на відкритих територіях. Їх причинами послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.

5 липня о 14:40 у Козелецькому районі поблизу селища Десна на території ДП "Остерський військовий лісгосп" сталася пожежа сухого настилу в лісі загальною площею близько 2,5 га. На місце події оперативно прибули рятувальники 7-го пожежно-рятувального посту УДСНС в області з м. Остер та 2 відділення  вогнеборців військового лісгоспу. Крім того, з метою створення мінералізованих смуг для недопущення подальшого розповсюдження вогню, залучався від лісокористувачів трактор з плугом. Спільними професійними діями пожежу о 15:12 було локалізовано, а о 17:05 остаточно ліквідовано. Загалом на гасіння загоряння залучалось 14 чоловік  особового складу та 3 одиниці техніки.

Два загорання сухостою на відкритих територіях зареєстровано у Прилуцькому, а також Козелецькому районах області. Вогнем пройдено понад 2 га сухої рослинності.

Слід зазначити, що незважаючи на численні заклики рятувальників через засоби масової інформації та під час проведення профілактичних відпрацювань населених пунктів, громадяни продовжують ігнорувати застереженнями, що і приводить до виникнення пожеж у житловому секторі та відкритих територіях.

Рятувальники Служби порятунку "101" застерігають: щоб уникнути пожеж і нещасних випадків на них, будьте обережні при поводжені з вогнем. Ні в якому разі не кидайте непогашені сірники або недопалки, слідкуйте за розвагами дітей, які під час дозвілля можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем.  Пам'ятайте! Ваше  життя  та життя ваших дітей залежить лише від Вас самих!


Управління ДСНС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.