Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:17:33

Пронизливий погляд Кобзаря: на Бахмаччині відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку

29.06.2017   13:23Агенцiя

У 21-у річницю Конституції України, 28 червня, в мальовничому сквері м. Бахмач відбулося відкриття пам’ятника геніальному митцю, пророку – Тарасу Григоровичу Шевченку.

Урочистий захід розпочав Бахмацький міський голова Павло Шимко, який наголосив на великому значенні творів Шевченка у житі українського народу, акцентуючи увагу на словах геніального поета: «Борітеся – поборете, вам Бог помагає».

Почесне право відкрити пам'ятник було надано борцю за українську державність на сході України - Артему Ільченку, учасникам Революції Гідності, волонтерам Денису Сергієнку, Михайлу Виноградову та Тетяні Григорчук, яка є й головою громадської організації «Народна рада Бахмаччини».

Потім відбулося освяченення пам’ятника Кобзарю, яке здійснив настоятель Свято–Успенської парафії Чернігівської єпархії, ієрей Володимир Павлина. Після освячення пам'ятника було відслужено панахиду за Тарасом Шевченком і всіма воїнами, які своє життя віддали за кращу долю нашої держави.

Зі знаменною подією в житті громади привітала присутніх голова райдержадміністрації Тетяна Неділько.
- Символічно, що саме в час національного відродження, коли українці піднялися з колін, коли оживає рідна мова, коли ми заявили на весь світ, що український народ, є і буде, коли на Майдані українці продемонстрували свою силу і волю, коли Небесна Сотня віддала свої життя за вільну європейську Україну, розуміємо, як нам потрібен Тарас Шевченко з його словами й думами, - наголосила посадовець.

Далі до присутніх звернулися голова районної ради Віктор Міщук, журналіст і продюсер Ростислав Мартинюк, місцева поетеса Ольга Батьківська. Зворушила бахмачан та гостей міста щемлива гра на бандурі вихованця Бахмацької школи мистецтв імені Андрія Розумовського Ярослава Мальцева.

По закінченні свята присутні знак шани й любові поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.


Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Бахмацької райдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини