Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:28:55

Біля онкодиспансеру будують альпійську гірку з водограєм

23.06.2017   11:42

Біля центрального корпусу Чернігівського обласного онкологічного диспансеру будують альпійську гірку (так називають певну ділянку саду, де імітується скелястий природний ландшафт) із водограєм.

Ідейний натхненник проекту − Борис Дєдов, особистість, яку по праву називають фундатором сучасного мистецтва в Україні. За плечима цього корифея такі проекти: галерея сучасного мистецтва «Пласт-Арт», «Музей катастроф на воді», що залишився в окупованому Криму, меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут», серія музеїв «Вітрила Миклухи-Маклая». Під чітким керівництвом Бориса Степановича працює команда з десяти митців.

Як прокоментував  автор архітектурного проекту, онкологічний заклад – остання надія для тих, кому доля приготувала надскладне випробування. І його завдання як митця – докласти сил і не дати хворобі заполонити душу і світогляд такої людини. Альпійська гірка – це місце, куди людина може прийти посидіти, відпочити, помилуватися природою і підживитися позитивною енергетикою, щоби й надалі виборювати життя.

На думку головного лікаря Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерія Зуба, окрім ліків, які зазвичай потрібні при лікуванні  онкологічних захворювань, ще є й  цілюща сила мистецтва. Це ті внутрішні резерви, що дозволяють людини повірити, що вона може стати здоровою, що їй Бог дав такі ж можливості, що і всім іншим. Мистецтво випромінює колосальну енергію оптимізму і подолання складних життєвих перепон. Долання цих перешкод − це те, що має бути абсолютно у всіх – від здорових до тих, хто захворів!

Робота над проектом триває, остаточно поле для творчості ще не зорано: є декілька як технічних, так і художніх моментів, над якими ще доведеться серйозно попрацювати. Втім початок вже зроблено. За площею гірка 20 квадратних метрів. По периметру вона вже обкладена луганським камінням та вкомплектована лавочками зеленого кольору, які виконані у стилі ретро, конструкцію водограю виготовлять із мармуру молочного та коричневого кольорів. Своєрідним акцентом проекту стануть білі валуни, згодом вони мають обрости мохом. Каміння свого часу завезено з Криму.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини