Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:22:19

Шахраї активно видурювали гроші з жителів Чернігівщини

20.06.2017   11:23Агенцiя

«Ваш син потрапив у ДТП, але я можу допомогти розв’язати проблему. За гроші», — фраза, якою шахраї вибивають землю з-під ніг будь-якої матері. Зазвичай жінки віддають останні гроші невідомим, аби врятувати дитину, але кожного разу потрапляють на гачок шахраїв.

Так, 18 червня до поліції звернулася чернігівка, якій о пів на десяту вечора зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що її син потрапив у ДТП, а щоб «зам’яти» інцидент, мати має заплатити гроші. Жінка слухняно передала злочинцю 18 тисяч гривень. Про те, що вона потрапила в пастку шахраїв, зрозуміла лише коли зателефонувала своєму сину і дізналася, що жодної аварії за участі сина не було.

Поліція вкотре нагадує громадянам: якщо вам телефонують із невідомого номеру та просять перерахувати гроші під будь-яким приводом — перевірте інформацію. Одразу зв’яжіться з близькими, щоби дізнатися, чи відбувається щось насправді.

Інша, уже класична схема, спрацювала того ж дня в Семенівні - псевдобанкіри зателефонували жінці та попросили уточнити реквізити банківської картки. Дізнавшись усі необхідні цифри, шахраї зняли з її рахунку 4,7 тисячі гривень.

Поліція нагадує, що вся інформація про банківський рахунок є конфіденційною інформацією й не підлягає розголошенню будь-яким стороннім особам. Банківські працівники знають всю інформацію, яка необхідна їм для роботи. Якщо вам телефонують і просять повідомити дані — йдіть до відділення банку.

На день раніше, 17 червня, у Ріпкінському районі охайно вдягнута жінка завітала в гості до бабусі, представившись соціальним працівником. Невідома запропонувала старенькій обміняти свої заощадження на валюту, але натомість вкрала 4 тисячі гривень та зникла.

Якщо до вас завітали невідомі, якомога швидше кличте на допомогу сусідів, викликайте дільничного інспектора чи голову сільради. Не зайвим буде також запам’ятати прикмети «непроханих гостей».

У разі скоєння відносно вас шахрайства — якнайшвидше набирайте «102» та повідомляйте найбільш повну інформацію про шахраїв.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини