Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:17:49

Прокурор Чернігівщини незаконно отримував посвідчення адвоката, – ЗМІ

16.06.2017   08:16Агенцiя

ЗМІ повідомляють, що Володимир Комашко, обіймаючи посаду прокурора Чернігівської області, незаконно отримав адвокатське свідоцтво.

Комашко в червні 2016 року, обіймаючи посаду в системі ГПУ, отримав адвокатське свідоцтво за номером 5697/10 і прийняв присягу адвоката, – повідомляє Прокурорская Правда, посилаючися на витяги з протоколів засідань ради адвокатів Київської області.

Видання наголошує, що сам Комашко в цей час продовжував працювати на посаді начальника управління нагляду за дотриманням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інші заходи примусового характеру ГПУ.

“Очевидно, що Комашко прекрасно розумів протизаконність своїх дій (посаду прокурора і адвоката по-закону не сумісні), і відразу ж слідом за отриманням  свідоцтва подав заяву про призупинення права на заняття адвокатською діяльністю”, – припускають журналісти видання, додавши, що це сталося у день прийняття ним присяги адвоката.

Відзначається, що Комашко став відомий в ЗМІ в період його роботи на посаді прокурора Миколаївської області (з середини 2014 з люті 2015 року), коли журналісти дізналися інформацію про те, що він був дуже близький до керівництва ГПУ часів Віктора Пшонки.

“Природно, що на догоду продовження кадрового зростання після євромайдан він всіляко відхрещувався від близькісті до керівництва у період акцій протесту 2013-2014 років, ще й відредагував офіційну версію своєї біографії”, – нагадує кореспондент видання.

Після усунення з поста прокурора Миколаївщини Комашко спочатку працював першим заступником начальника Головного управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних виробництвам і іншим заходам примусового характеру ГПУ, а в травні 2015 очолив управління.

Саме працюючи на цій посаді влітку 2016 року прокурор отримав посвідчення адвоката.

При цьому чиновник заповнив анкету доброчесності, стверджуючи що своїми діями не порушував закон, не замішаний у корупції і не ганьбив честь мундира.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини