Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 14 травня, 20:31:08

За п’ять місяців 2017 року в області видано 8229 ІD-карток та 17076 закордонних паспортів

15.06.2017   12:36Агенцiя

З 11 червня, дня запровадження безвізового режиму для громадян України, подорожувати країнами Європи без оформлення віз може кожний, але за наявності біометричного закордонного паспорта.

Як повідомила начальник Управління Державної міграційної служби в області Ксенія Лук'янець:

— Наша область не є виключенням серед інших областей, і ми відчуваємо результати прийняття безвізу. Тим паче, що цей процес співпадає з початком сезону літнього відпочинку. Кількість виданих ІD-карток та закордонних паспортів за п’ять місяців цього року значно перевищує кількість виданих документів за аналогічний період 2016-го. Проте, впевнено можу сказати, що ажіотажу на отримання паспорта громадянина України у формі пластикової картки і паспорта для виїзду за кордон немає.

Відтепер біометричні документи можна оформити у всіх територіальних підрозділах Міграційної служби Чернігівщини без прив’язки до місця реєстрації (крім паспорта громадянина України, що оформлюється вперше). За п’ять місяців 2017 року в області видано 8229 ІD-карток та 17076 закордонних паспортів (аналогічний період минулого року — відповідно 1967 та 11323 документів).

Отримати документи можна як у звичайному порядку (протягом 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети), так і в терміновому (протягом 10 робочих днів). До речі, охочих зробити закордонні паспорти якомога швидше лише 20-25%, вартість такої послуги — 810 гривень. У звичайному порядку це коштує 557 гривень. У середньому в Чернігові за день приймають більше 200 осіб.

— Аби уникнути виникнення черг, що можуть спричинити дискомфорт під час надання адміністративних послуг населенню, наголошую, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити у будь-якому районі області з вівторка до суботи, незалежно від реєстрації місця проживання. До того ж, замінювати паспорт громадянина України у формі «книжечки» (зразок 1994 року) на ІD-картку не обов’язково — всі раніше видані документи є чинними до завершення строку їх дії, — запевнила Ксенія Лук'янець.

Отже, для безвізового виїзду за кордон потрібен виключно біометричний паспорт. Можна користуватися і паспортами старого зразка, але з оформленням візи. Паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюється дітям від народження строком на 4 роки, громадянам віком від 16-ти — на 10 років. Детально, як оформити закордонний паспорт, за посиланням.


Внутрішній паспорт громадянина України виготовляється у формі пластикової ІD-картки, що містить безконтактний електронний носій. Видається документ не з 16 років, як це було раніше, а по досягненню 14-річного віку, та дійсний чотири роки. Вперше ІD-картка оформлюється безкоштовно. Наступні ж рази (кожні 10 років, у разі втрати або викрадення, пошкодження тощо) за оформлення паспорта справляється адміністративний збір (на сьогодні це 279 гривень).

Останні новини Чернігівщини

Головне управління ДПС у Чернігівській області закликає підприємців не піддаватись на провокації шахраїв

Головне управління ДПС у Чернігівській області закликає підприємців не піддаватись на провокації шахраїв 15:18

До Головного управління ДПС у Чернігівській області надходить інформація від суб’єктів підприємницької діяльності про те, що до них телефонують невстановлені особи (зокрема з телефонних номерів: 0988736664, 0686921727), які представляються працівниками Головного управління ДПС у Чернігівській області, та шахрайським шляхом намагаються виманити гроші.

Поліція розслідує обставини ДТП з травмованими в Корюківському районі 10:21

Вчора близько 9-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на трасі «Чернігів-Мена-Сосниця-Гремʼяч» сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждали люди.

Кількість вакансій зростає

Кількість вакансій зростає 10:18

Про це повідомляють у обласній службі зайнятості. За словами її очільниці Людмили Ключник, у січні-квітні поточного року служба зайнятості мала 3,6 тис. пропозицій від роботодавців області (з них 2,8 тис. подані цьогоріч) - це вже на 59% більше минулорічного показника.

Крістіна Опанасенко здобула бронзову нагороду на Кубку Європи з дзюдо серед кадетів (U-18) 10:07

Маємо приємну звістку з азербайджанського міста Гейгель, де цими вихідними проходив Кубок Європи з дзюдо серед кадетів (U-18).

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 загибель на водних об’єктах, 2 аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення, 2 дорожньо-транспортні пригоди, 4 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждало.