Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:56:05

Відкрито меморіальну дошку на честь загиблого Героя Андрія Супруненка

12.06.2017   10:10

На Корюківщині у Перелюбі відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого учасника АТО Андрія Супруненка. Життя 29-річного героя обірвалося 20 червня 2016 року внаслідок смертельного поранення під час обстрілу окупантами селища Верхнєторецького на сході України.

Біля місцевої школи, на фасаді якої встановили дошку, зібралися рідні та близькі Героя, представники влади та учнівська молодь. Багато теплих та щирих слів звучало про воїна, який поклав своє життя на вівтар свободи рідної Батьківщини.

Громада висловила слова вдячності та підтримки матері загиблого.

Право відкрити пам’ятний знак на честь Андрія Супруненка надали школярам. Ієрей Сергій Бобровник настоятель Свято Олександро-Невської церкви освятив меморіальну дошку та провів поминальну панахиду за загиблим.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого земляка та всіх військовослужбовців, які віддали життя в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.

Довідково: Супруненко Андрій Павлович народився 16 травня 1987 року у селі Перелюб Корюківського району Чернігівської області.

У 2004 році закінчив Перелюбську ЗОШ І-ІІІ ступенів, у 2006 році — Чернігівське будівельне училище № 3.

До мобілізації працював будівельником та проживав у місті Чернігові.

1 серпня 2014 року був мобілізований до лав ЗСУ, перебував у зоні АТО до 23 липня 2015 року.

З 27 квітня 2016 року, вже маючи бойовий досвід, продовжив військову службу за контрактом.

Солдат, водій 58-ї окремої мотопіхотної бригади (м. Суми / Конотоп / Глухів).

20 червня 2016 року під час виконання бойового завдання у районі села Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області був важко поранений та доставлений до військового шпиталю міста Дніпра. Через декілька годин Андрій помер.

Похований у селі Перелюб Корюківського району Чернігівської області.

Указом Президента України від 27 лютого 2017 року № 48 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.


За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Корюківської райдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини