Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:36:30

Чернігівці за чисте довкілля: корисно, цікаво, енергійно

06.06.2017   14:56Агенцiя

Весело та пізнавально пройшов у Чернігові перший екологічний фестиваль «Життя в стилі ЕКО» вчора, 5 червня, на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Прибирання парку в ігровій формі, висадження реліктових цінних рослин, дитячі забави та локації відпочинку для дорослих — у такому незвичному форматі Департамент екології та природних ресурсів ОДА за підтримки Проекту Європейського Союзу «Clima East: Збереження та стале використання торфовищ», спільно з Департаментом культури і туризму, національностей та релігій, Управлінням освіти і науки організував цьогорічне відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища.

— Чернігівщина багата на озера, річки та природоохоронні зони. Усе це потребує бережного ставлення від людей. Сьогоднішній фестиваль — чергове нагадування про те, що ми маємо, навіть відпочиваючи, не шкодити навколишньому середовищу, — зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Очільниця профільного департаменту Катерина Тканко має надію, що такий фестиваль стане традиційним для області. Наступного року він точно відбудеться, адже 5 червня 2018-го оголосять переможців обласного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє». До речі, конкурс теж проводиться вперше і стартував саме вчора. Участь можуть взяти охочі від 15-ти років у трьох номінаціях: «Найкраща фотографія екологічного спрямування», «Найкращий екологічний проект» та «Найкраща пропозиція по практичному екологічному заходу». Деталі на офіційному веб-сайті Департаменту екології та природних ресурсів ОДА.

Катерина Тканко:

— Сьогоднішній захід розрахований для кожного, від найстаршого до найменшого, — будь-які розваги на будь-який смак. Адже екологічний стиль життя та турбота про довкілля — це те, що не має залежати від віку, статі чи сфери діяльності.

У рамках фестивалю діяли майстер-класи: друге життя старих речей, цікавий світ рідин, лялька-мотанка, орігамі, фітодизайн, гончарне виробництво, кузня, боді-арт. Малечі пропонували відвідати контактний зоопарк та погратися на міні-ігрових майданчиках із живими ляльками. Для молоді — екологічний квест та аква-гейм.

Можна було і придбати сувеніри ручної роботи. Для тих, хто зголоднів, — смачний куліш та фіточай.

Крім того, святкової атмосфери додавали виступи творчих колективів області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини