Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:04:46

Перед початком купального сезону водолази перевірили дно річок та водоймищ міста

03.06.2017   10:16

У Чернігові перед початком купального сезону проведена перевірка дна річок та водоймищ міста у місцях відпочинку людей біля води.

Водолази дослідили дно р. Десна на пляжі «Золотий берег»,  біля готелю «Брянськ»,  біля човнової станції у районі «Бобровиця» та за пішохідним мостом зліва, р. Стрижень біля лісопаркової зони відпочинку «Ялівщина», на гідрокар’єрі в районі «Лісковиця». Загалом біло досліджено близько 8 тисяч кв м або 530 м дна до глибини 1,8 м, а на пляжі «Золотий берег» навіть понад 3 м глибини з урахуванням того, що вода ще буде спадати.

Про це розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун. Він повідомив, що перевірку здійснювали фахові спеціалісти, які пройшли навчання у Київській морській школі та мають відповідний сертифікат.

У перевірених місцях будуть виставлені сезонні рятувальні пости, які працюватимуть до 31 серпня.

За словами Григорія Годуна, найбільш засміченим виявилося дно на гідрокар’єрі в районі Лісковиці. Водолази підняли багато будівельного сміття, битого скла і навіть сейф.

Нагадуємо, що 3 червня відбудеться офіційне відкриття купального сезону у Чернігові на міському пляжі «Золотий берег». На відкриття та функціонування міського пляжу «Золотий берег» оформлено спеціальний Паспорт згідно з  розпорядженням Чернігівського міського голови  від 18 травня 2017 року   «Про початок купального сезону 2017 року».

 Крім того, доручено забезпечити належний санітарний стан берегової зони водойм у місцях відпочинку людей біля води та встановити щити з інформацією щодо правил поведінки людей біля води, про що йдеться у розпорядженні.

Встановлено також режим роботи міського пляжу «Золотий берег» з 8-00 до 20-00 щоденно.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.