Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:00:35

Поліція попереджає батьків та педагогів

29.04.2017   08:53Агенцiя

Почастішали випадки травмування підлітків, які є наслідком нехтування ними елементарних правил безпеки.

Вони ходять по залізничних коліях, прослуховуючи при цьому музику в навушниках або розмовляючи по телефону, роблять селфі на конструкціях високовольтних ліній електропередач, дахах багатоповерхівок, вагонах потягів.

Можуть перебігати вулицю перед транспортом, що рухається, нехтуючи при цьому всіма правилами дорожнього руху та правилами особистої безпеки. Нерідко такі «бешкетування» призводять до тяжкого травмування дітей, а іноді й загибелі.

Аналізуючи причини таких нещасних випадків, дуже прикро усвідомлювати, що в більшості їм можна було б запобігти. Профілактична робота буде ефективною, коли в цьому будуть брати участь батьки та громадськість.

Педагоги і старші наставники повинні систематично виховувати в дітях обачливість і обережість. Потрібно застерігати дітей від пустощів на балконах, драбинах, деревах, де проходять електричні дроти, особливо біля високовольтних ЛЕП.

Підліткам треба постійно пояснювати небезпеку, яку несуть в собі необдумані вчинки, доводити помилковість порочних уявлень про псевдогероїзм. Допоможуть батькам в цьому вдало підібрана література, кінофільми, телепередачі.

Непереборний стереотип мислення «це може статися з ким завгодно, тільки не зі мною» часто грає злий жарт. От тільки усвідомлення небезпеки приходить тоді, коли виправити вже нічого не можна.
Тому радимо батькам проводити профілактичні бесіди з дітьми, адже хто як не ви може пояснити їм негативні наслідки таких «захоплень». 


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини