Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:38:18

Набрав законної сили вирок суду, яким місцевого жителя за вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, засуджено до 14 років позбавлення волі

27.04.2017   07:01Агенцiя

Вироком апеляційного суду області задоволено скаргу прокурора щодо м’якості призначеного покарання та засуджено місцевого жителя за умисне вбивство та замах на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, способом небезпечним для життя багатьох осіб (п. п. 4, 5 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п. п. 4, 5 ч. 2 ст. 115 КК України).

Прокурором у суді надано беззаперечні докази, що під час розпивання спиртних напоїв в лютому 2015 року за місцем проживання одного з потерпілих, на ґрунті особистих неприязних відносин, у обвинуваченого виник умисел на вбивство господаря будинку та його знайомого.

З метою успішного здійснення злочинного наміру щодо заподіяння смерті з особливою жорстокістю, способом небезпечним для життя багатьох осіб, обвинувачений за місцем свого мешкання підшукав запальну суміш та, повернувшись до будинку потерпілого, облив знайомих рідиною та підпалив їх. Розуміючи, що виконав усі дії, які вважав необхідними та достатніми для позбавлення життя, зник з місця події.

Завдяки своєчасно наданій медичній допомозі один із потерпілих отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості та залишився живим, інший – від отриманих 95 % опіків помер.

Суд першої інстанції за вчинення інкримінованих злочинів засудив зловмисника до 11 років позбавлення волі.

За результатами апеляційного розгляду суд, погоджуючись із доводами прокурора, остаточно призначив покарання у виді 14 років позбавлення волі.

Доводи сторони захисту про відсутність в діях обвинуваченого складу злочину свого підтвердження не знайшли та судом залишені без задоволення.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.