Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:51:55

Чернігівці, які не мають приладів обліку, платитимуть за воду в середньому на 15% більше

24.04.2017   11:16

Виконавчий комітет Чернігівської міськради затвердив нові нормативи питного водопостачання для споживачів КП "Чернігівводоканал".

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради прийняв рішення щодо затвердження нормативів питного водопостачання для споживачів КП "Чернігівводоканал", у домогосподарствах яких не встановлені лічильники води.

Як розповів на виконкомі керівник КП "Чернігівводоканал" Сергій Малявко, востаннє нормативи споживання води у місті затверджувались у квітні 2014 року. Необхідність введення нових пов'язана, перш за все, з тим, що фактичне водоспоживання населення, яке не має приладів обліку, суттєво перевищує діючі норми водоспоживання.

Під час обговорення даного питання зазначалося, що підвищення нормативів спонукатиме населення міста до ощадливого витрачання води та встановлення лічильників.
Читайте також: Гройсман застеріг місцеву владу від перегляду тарифу на воду

Нові нормативи почнуть діяти з 1 травня. Міський голова Владислав Атрошенко підрахував, що після цього один споживач, у середньому, платитиме 88 грн. на місяць замість 69 грн.

У лютому ц.р. Чернігівська міськрада на 16-й сесії затвердила "Програму встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки", орієнтовану на тих, хто отримує субсидію. На сьогодні документи на участь у ній (тобто, встановлення лічильників за кошти міського бюджету) надали близько 800 абонентів.

До речі, відсоток встановлення індивідуальних водолічильників у Чернігові нижчий, ніж у багатьох інших містах України і становить 68%.


За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.