Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:25:06

Власний внесок в посилення енергоефективності обговорили в Чернігові

24.04.2017   08:54

Наразі існує безліч порад, щодо підвищення енергоефективності в будинку кожного.

Проте які є реально ефективні правила, які не потребують механічного втручання та доступні для всіх власників говорили в Чернігові 21 квітня під час семінару «Енергоефективність та енергозбереження – що можу зробити я?» в Чернігівському міському центрі зайнятості. Захід провела для відвідувачів Центру зайнятості Громадянська мережа ОПОРА.

 «Щоб люди усвідомлювали, як саме вони впливають на навколишнє середовище, необхідно підіймати ці питання та проводити деталізовані обговорення, особливо серед молоді. Тільки після усвідомлення кожним жителем його ролі у великому процесі енергозбереження, можна буде отримати дієвий результат», – наголошує модератор тренінгу, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Неможливість регулювання тепла в більшості багатоквартирних будинків та недосконалість системи опалення стає причиною різного рівня температур. Відтак, в одній квартирі може бути холодно, а в іншій – тепло. Для вирішення цієї проблеми облаштовують індивідуальні теплові пункти та теплові насоси, які дозволяють регулювати температуру в усьому будинку та в кожній квартирі, а також реагувати на зміну температури надворі. За словами модератора семінару, це дозволить зекономити майже 60% ресурсів.

Для придбання енергоефективного обладнання допомагають різні програми. Наприклад, діє державна програма підтримки, яка повертає 40% кредитних коштів, витрачених на матеріали. Крім того, у Чернігові місцева влада розробила програму, яка додатково компенсує ще 40%. Відтак, представникам ОСББ доведеться сплатити тільки 20% вартості витрачених матеріалів, а інша частина буде повернена з державного та місцевого бюджетів.

Також всі присутні отримали постери, довідники та інформаційні матеріали від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Завдяки цим матеріалам ініціативні мешканці матимуть чіткий план дій зі створення ОСББ.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини