Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:27:35

Поліція встановила особи браконьєрів, які знищили сім'ю лосів

05.04.2017   07:49

Розшукані поліцією браконьєри, які в Ніжинському районі застрелили лося та вагітну лосиху, мали б постати перед судом, але через норми чинного законодавства відбудуться штрафом.

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в області Едуард Альохін.

«Підійшла до фіналу сумнозвісна історія браконьєрства на сім'ю лосів у Ніжинському районі, яка наробила шуму на всю країну. Проробивши, без перебільшення, величезний обсяг роботи, іноді на шкоду розкриттю інших правопорушень, поліцейські протягом двох місяців працювали над встановленням осіб браконьєрів. Тільки одних обшуків було проведено понад півтора десятка, опитано величезну кількість свідків, вилучені наркотики, документи на квадроцикли, нелегальний автомобіль, зброю, боєприпаси і, природно, м'ясо дичини...»

Нагадаємо, 22 січня в Ніжинському районі сталося шокуюче вбивство лосів. У ЗМІ повідомляться, що свідками події стали голова Українського товариства мисливців та рибалок у Ніжинському районі Олексій Могильов із товаришем.

Свідки події, побачивши шістьох лосів, прийняли рішення супроводжувати їх в межах Ніжинською району. Перебуваючи поблизу села Леонідівка, очевидці почули постріли. Під’їхавши ближче, побачили двох невідомих осіб на квадроцикді та вбитих тварин. Зловмисники негайно залишили місце злочину. Поряд з тваринами було знайдено гільзи від напівавтоматичної рушниці «Remington».

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 248 Кримінального кодексу України (порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істотну шкоду, а також незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеження волі на строк до трьох років.

Зважаючи на шокуючий і безпрецедентний випадок браконьєрства та заподіяну шкоду фауні, поліція доклала до розкриття злочину чимало сил. Особи, які вчинили даний злочин, поліцейськими встановлені.

Незважаючи на те, що браконьєри зуміли дуже ретельно замести сліди, щоб приховати докази, адже досвід подібного у них є, оскільки вони жили цим видом промислу, збуваючи м'ясо дичини в Києві. Нищівниками природи виявилися жителі Києва, вихідці з Ніжинського району.

«Підозрювані "козиряли" своїми зв'язками у високих інстанціях і погрожували поліцейським наслідками найвищих впливів», - розповів Едуард Альохін.

Утім, за словами начальника Головного управління Нацполіції, притягнути зловмисників до кримінальної відповідальності неможливо.

«Згідно з нормами чинного законодавства, ми не можемо притягнути їх до кримінальної відповідальності у зв'язку з тим, що нормативна база не дозволяє цього.

Згідно з цими безглуздими нормами, збиток від даного виду правопорушення становить 60 тисяч гривень, а відповідальність за статтею 248 Кримінального кодексу України настає від 200 тисяч гривень, оскільки лось досі не внесений до Червоної книги України і злочин не було скоєно на території заповідника.

Суму збитку підраховувала, відповідно до своїх норм, уповноважена на це Екологічна інспекція.

Матеріали для складання адміністративних протоколів на зазначених осіб за вчинене правопорушення, спрямовані в Екологічну інспекцію для подальшого направлення до суду», - зазначив Едуард Альохін.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини