Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:27:30

В неділю двоє жителів області постраждали від дій шахраїв

04.04.2017   10:15Агенцiя

2 квітня поліцією області відрито два кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) за фактами обману громадян шляхом зловживання їх довірою.

Цього разу потерпіли 25-річний чернігівець та 78-річна жителька Ніжина. Молодий чоловік замовив будматеріали на сайті оголошень, за які розплатився наперед, віддавши 4,5 тисячі гривень, а бабусі псевдопрацівник банку розповів, що її картка заблокована і довірлива пенсіонерка повідомила шахраю всі банківські реквізити.

В результаті жінка втратила дві тисяч гривень, що були на картці.
Поліція розшукує зловмисників і принагідно нагадує громадянам, що аби убезпечити себе від подібних неприємностей при купівлі через Інтернет, оплату варто здійснювати лише після отримання товару, а персональні данні банківської картки не можна нікому не повідомляти, тим більше, телефоном.

Також поліція закликає до обережності при поводженні з незнайомцями, які просяться в квартиру чи будинок під приводом напитися води, переповити дитину або представляючись контролерами чи соцпрацівниками. Як правило, після таких візитів зникають гроші та коштовності.

Три характерні випадки трапилися в області в останній день березня.

Так, в одному з сіл Козелецького району дві зловмисниці, представившись соцпрацівниками, зайшли до будинку 81-річної пенсіонерки, але, коли побачили, що не викликали у старенької довіри, просто нахабно й цинічно її пограбували, забравши 33 тисячі гривень і мобільний телефон, щоб вона не змогла викликати поліцію. Потім сіли в легковик марки «Daewoo Sens» і втекли.

Того ж дня нещастя спіткало й 93-річну чернігівку. Старенька повідомила, що до неї в квартиру попросилася смаглява дівчина та попросила води, щоб запити ліки. Поки бабуся ходила на кухню – зі схованки зникли 23 тисячі гривень та 350 доларів США.
В Ніжині пенсіонерка 1929 року народження стала жертвою двох самозванок, які представилися соціальними працівниками.

Відволікши увагу старенької розмовами про програми підтримки пенсіонерів, злодійки винесли з квартири жертви 67 тисяч гривень.

За всіма фактами скоєння злочинів поліція відкрила відповідні кримінальні провадження за ст. 186 (грабіж) та за ст. 185 (крадіжка), тривають пошуки зловмисників.

Натомість громадяни мають і самі дбати про власну безпеку, виконуючи прості правила обережності:
- не соромтеся перевірити документи у неочікуваних благодійників, електриків чи соцпрацівників;
- не впускайте до свого помешкання бажаючих перевірити газовий лічильник, батареї, умови проживання або з метою напитися води чи переповити дитину.

В сільській місцевості в разі появи на вашому подвір'ї чи вулиці підозрілих осіб - негайно повідомляйте про це поліцію за телефоном «102», телефонуйте сільському голові, дільничному або запросіть сусідів.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.