Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:59:11

Чернігівська область: протягом доби рятувальники ліквідували 11 пожеж в природних екосистемах

28.03.2017   09:20Агенцiя

Не дивлячись на неодноразові застереження рятувальників щодо небезпеки спалювання сміття та сухої рослинності, населення продовжує нехтувати заходами безпеки.

МНС

МНС

Як результат, з початку березня на Чернігівщині внаслідок неконтрольованого спалювання сміття та сухостою виникло 151 пожежі в природних екосистемах та 10 у житловому секторі громадян. Лише протягом минулих вихідних пожежно-рятувальними підрозділами ліквідовано 11 пожеж в екосистемах на загальній площі понад 90 га. Завдяки оперативному втручанню рятувальників не допущено розповсюдження вогню на лісові масиві, житловий сектор, об’єкти державної або приватної власності.

Так, 27 березня о 15:39 біля с. Воронівка Ічнянського району сталася пожежа сухої трави на площі 30 га. Причиною пожежі послужило необережне поводження з вогнем особи, яка наразі встановлюється.

Цього ж дня о 19:40 з цієї ж причини на відкритій території біля с. Піддубівка Прилуцького району виникла пожежа сухої трави на загальній площі 40 га.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, торфовищ, в лісопаркових зонах, на полях та узбіччях доріг. Самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачає накладення штрафних санкцій. Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути непередбачуваних наслідків.

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини