Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:15:15

Ідея повинна мати обґрунтований механізм втілення

23.03.2017   08:01Агенцiя

До Департаменту економічного розвитку надійшло більше 300 пропозицій щодо проектних ідей розробки ІІ етапу Стратегії сталого розвитку області на період до 2020 року.

Пропозиції збиралися за трьома напрямками: розвиток людського потенціалу; підвищення конкурентоспроможності області та забезпечення стійкого економічного зростання; розвиток сільських територій.

На початку лютого експерти з відповідних тем вже вивчали запропоновані ініціативи. Цей етап став ключовим для більшості проектів — чимало з них відхили через невідповідність вимогам.

У підсумку залишився 51 проект, у тому числі за першим напрямком – 30, за другим – 14, за третім – 7.

22 березня, на спільному засіданні експертних груп з відпрацювання проектів в Чернігівській ОДА розглянули локальні пропозиції з місць, узагальнені проектні заявки. В обговорені також взяли участь перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич та представники польської делегації, які перебувають в області з робочим візитом.

На основі розглянутих проектів Департамент економічного розвитку розробить проект Плану з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку області, який буде винесено на розгляд сесії обласної ради.

Леонід Сахневич: «Важливо є не лише ідея, а й механізм її впровадження та інформування населення про той чи інший захід. Звертаю увагу на те, що структура реалізації задуманого та вартість мають бути добре продуманими та обґрунтованими. У Плані необхідно передбачити ряд індикаторів (показників), за якими буде оцінюватись стан досягнення стратегічних цілей».

Кжиштоф Сівек, радник міністра регіонального розвитку Республіки Польща, керівник проекту «Зростання інвестиційної привабливості та конкурентоздатності регіонів України»: «Фінансових інструментів бракує завжди, тому необхідно приділити чимало уваги для пошуку нових джерел, зокрема грантів для громад. Ефективніше буде дуже коштовний проект ділити на мікро-проекти, втім, кожен з них повинен мати якусь логічну «крапку». Значно полегшило б роботу у регіонах більш чітке обґрунтування бачення цієї стратегії в Уряді».
 
До слова, польська делегація у складі радника міністра регіонального розвитку Республіки Польща, керівника проекту «Зростання інвестиційної привабливості та конкурентоздатності регіонів України Кжиштофа Сівека, президента Польської асоціації бізнес-інноваційних центрів Мажени Мажевської, та її представників Анни Туж та Лукаша Стерна, а також керівника неурядової організації «Центр реформ та місцевого розвитку» Андрія Гінкула вчора мала ряд зустрічей з представниками органів влади Чернігівщини.

На порядку денному — основні напрямки співпраці у рамках Проекту «Зростання інвестиційної привабливості та конкурентоздатності регіонів України».

За підсумками візиту польська сторона планує розробити комплекс пропозицій щодо системи реалізації регіональної політики на обласному рівні. Документ визначатиме мінімальні правові рамки і правила фінансування, а також інструменти реалізації політики регіонального розвитку.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини