Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:24:07

КП "Зеленбуд": результати роботи

22.03.2017   13:28

«Після призначення рік тому нових керівників комунальних підприємств найбільше критики міська рада й міський голова почули щодо вибору директорів КП «Водоканал» Сергія Малявка та КП «Зеленбуд» Романа Старікова.

Мовляв, перед ними працювали професіонали з профільною освітою та досвідом, а ці два - невідомо хто і звідки. Ми тоді мовчали. Чекали, поки час покаже. Так ось, він усе показав. Минув лише рік, - і згідно з фінансовими звітами комунальних підприємств, найсильніші результати показали саме «Водоканал» і «Зеленбуд». Як у налагодженні якісної роботи, так і по фінансових показниках, і по адміністративному менеджменту», - такий підсумок озвучив заступник міського голови Олександр Ломако нещодавно, на заслуховуванні річних звітів комунальних підприємств Чернігівської міської ради.

У в тому, що стосується роботи КП «Зеленбуд», з цим погодяться тисячі чернігівців, які минулого літа захоплено милувалися все новими й новими квітковими інсталяціями на клумбах міста, а взимку ставили прибирання снігу в чернігівських парках і скверах за приклад іншим комунальним службам.


Зелене місто Чернігів - це:

Загальна площа об'єктів благоустрою, що обслуговуються КП "Зеленбуд", складає 690,3 га.

Серед них:
- 677,5 га зелених зон;
- 11,3 га доріжок в парках та скверах;
- 0,5 га сходів;
- 0,9 га квітників;
- 33,3 тис. шт. дерев;
- 9,4 тис. шт. кущів та 10,4 тис. погонних метрів живоплоту.

Основними видами діяльності підприємства є садіння, догляд та тримання в чистоті зелених зон та насаджень нашого міста.

Роботи по догляду за цими об'єктами виконуються відповідно до договорів, укладених з Управлінням ЖКГ Чернігівської міської ради. А саме, в 2016 КП перемогло в тендері по трьох лотах: «Садіння і догляд за зеленими насадженнями, парками і скверами (поточний ремонт)», «Прибирання і догляд за зеленими зонами, доріжками у парках, скверах, набережних та пішохідному мосту» та «Косіння трави». Загальна сума по цим договорам складає 11 млн 41 тис. грн.

Окрім того, були укладені договори з капітального ремонту зелених насаджень на бульварі по проспекту Миру (2 договори), лісопарку Кордівка, зелених зон Чернігова та договори з поточних ремонтів зелених зон, ділянки в парку Коцюбинського, пляжу "Золотий берег", малих архітектурних споруд тощо.

Основні (тендерні) договори в 2016 році виконані підприємством на 100%. Вартість наданих послуг та виконаних робіт згідно інших договорів з основним замовником склала 3 млн 646 тис. грн.

Договір з капітального ремонту бульвару по проспекту Миру (2 частина)  розрахований на 2 роки, тому в 2017 році його виконання продовжиться.


"Серце", "Тюльпани", "Арки"…

У 2016 році вперше при озелененні Чернігова в термочашах використовувалися хризантеми - щоб місто виглядало квітучим і привабливим до пізньої осені.

А нові металеві конструкції з термочашами у 2016-му встановлені біля ЗАГСу, на Привокзальній площі, на перехресті вулиць Бєлова та генерала Пухова та на розподільчих смугах по вулицях Рокоссовського та 1-го Травня; нові термочаші на кронштейнах прикрасили сквер Богдана Хмельницького та бульвар по проспекту Миру.

Цього року нових інсталяцій з термочашами планується робити не так багато, але всі наявні будуть задіяні, доглянуті й квітуватимуть ціле літо.

У 2016 році при виконанні робіт по озелененню міста комунальним підприємством застосовувалися комплексний підхід і нові технології. Так, на бульварі по проспекту Миру були здійснені не тільки роботи з улаштування нових газонів, висадки дерев та кущів, а й уперше в Чернігові споруджена автоматизована система поливальних водопроводів (так званий «електрополив»).  І в подальшому цю технологію, яка покращує догляд за рослинами і у підсумку скорочує інші витрати, планується поширювати й на інші сквери Чернігова.

Роботу по підвищенню естетичної привабливості міста КП «Зеленбуд» планує продовжувати й надалі. З цією метою в 2016 році його фахівці  брали активну участь у розробці концепції розвитку міста на 2017-2020 роки в  частині озеленення та догляду за зеленими насадженнями, парками та скверами міста.

У лісопарку «Кордівка» минулого року розпочате і цього року продовжується розчищення від зайвої самосійної порослі, обрізка та видалення пошкоджених дерев  і облаштування місць масового відпочинку. Навесні робота припиняється, коли земля волога і техніка може пошкодити рослинність. Але з підсиханням землі розчищення продовжиться вглиб зеленого масиву.

Олександр Ломако, заступник Чернігівського міського голови:

- Громадськість Чернігова зверталася в міськраду щодо скверу біля ЗАГСу, навпроти церкви Михайла і Федора. Їх прохання – передбачити в проекті скверу можливість встановлення там пам’ятника цим святим. Це не за бюджетні кошти, але коли громада збере на це гроші, щоб його можна було встановити. На якій стадії цей проект і чи передбачається в ньому така можливість?

Роман Старіков, директор КП «Зеленбуд»:
- Проект реконструкції вже на виході, зараз його доробляють у координатах. Автор – архітектор Віталій Травка. Питання про місце для пам’ятника ми з проектантом розглядали. Парк буде закінчуватися водною гладдю річки Стрижень. А в іншому трикутнику, який у парку не задіяний  і знаходиться як раз навпроти церкви, є дуже гарне місце, в якому можна з малими фінансовими вкладеннями зробити вимощення і поставити пам’ятник.


Доходи, витрати, чисельність

Протягом минулого року підприємство працювало напружено та інтенсивно. Заплановані обсяги робіт ним виконані в повному обсязі. При цьому - меншою чисельністю працівників, ніж планувалося.

В 2016 році чистий дохід підприємства склав 12,8 млн грн проти 9,1 млн грн аналогічного періоду минулого року, план  по доходах від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік виконано на 100,4 %.

Дохід від надання послуг стороннім організаціям при плані 492 тис. грн склав 571 тис. грн, що на 32% більше аналогічного періоду минулого року.

У структурі собівартості відбулась економія по статті "Матеріальні витрати"  та перевищення за статтями "Витрати на оплату праці" та "Відрахування на соціальні заходи". Економія матеріальних витрат відбулася за рахунок знаходження підприємством нових постачальників і закупівлі квітів, добрив, термочаш, тощо за більш низькими цінами. Також частина посадкового  матеріалу була придбана за кошти відновної вартості.

Чистий прибуток підприємства склав 955 тис грн. До місцевого бюджету КП "Зеленбуд" за рік перерахувало податків і зборів на загальну суму в 1,9 млн грн.


За матеріалами звіту КП «Зеленбуд»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини