Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:45:36

Судом підтримано позицію прокуратури щодо незаконності зупинення провадження у справі про повернення державі 360 га земель водного фонду вартістю 4,6 млн. грн.

20.03.2017   07:45Агенцiя

Питання дотримання вимог земельного законодавства постійно перебуває на контролі органів прокуратури області. Так, у вересні 2016 року прокурор в інтересах Чернігівської облдержадміністрації звернувся до суду із позовом про припинення приватному суб’єкту господарювання права на постійне користування земельною ділянкою водного фонду площею понад 360 га вартістю 4,6 млн. грн.

Водночас з метою затягування судового процесу відповідач звернувся до суду із клопотанням про зупинення розгляду справи, яке було задоволено.

Київський апеляційний господарський суд враховував беззаперечність доводів апеляційної скарги прокурора щодо безпідставного зупинення провадження та скасувавши незаконну ухвалу суду, направив справу для розгляду до суду першої інстанції.

Однак відповідач  ухвалене  рішення суду апеляційної інстанції оскаржив у касаційному порядку.

Вищий господарський суд України надав оцінку матеріалам справи та підтримав позицію прокуратури області щодо відсутності підстав для зупинення розгляду позову прокурора.

Відтак у задоволенні скарги відповідача відмовлено та зобов’язано господарський суд Чернігівської області розглянути по суті справу за позовом прокурора про повернення у розпорядження держави 360 га земель водного фонду вартістю 4,6 млн грн.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини