Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:22:42

"Служба зайнятості – це сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям"

17.03.2017   11:02Агенцiя

15 березня за «круглим столом» у Прилуках зібралися представники обласної та районної служби зайнятості, місцевої влади та роботодавці.

руки

руки

Говорили про шляхи удосконалення роботи служби зайнятості та розширення співпраці з соціальними партнерами та роботодавцями задля ефективного регулювання потреб ринку праці.

Захід відбувся в Прилуцькому професійному ліцеї.

Заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості Максим Торжевський повідомив, що наразі державна служба зайнятості проходить етап реформування: змінюється її структура, покращуються сервіси надання послуг, а для ефективнішого регулювання процесів на ринку праці має оновитися ще й законодавство. Проект змін до законів України «Про зайнятість населення» та «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» вже розроблений Державною службою зайнятості (Центральним апаратом). Наразі триває його обговорення з усіма суб’єктами ринку праці. Максим Торжевський деталізував деякі зміни цього законопроекту. «Законодавчі ініціативи мають на меті спонукати безробітних до активного пошуку роботи, а роботодавців - створювати робочі місця з гідною оплатою праці», - сказав він.

За словами заступника директора ОЦЗ, уже на сьогодні запроваджено: використання при підборі кадрів вакансій з усіх можливих джерел (офіційних веб-ресурсів установ та організацій, сайтів пошуку роботи, оголошень у ЗМІ тощо); підготовку відеорезюме і відеовакансій з подальшим розповсюдженням на веб-сайті Чернігівського ОЦЗ,  власних сторінках центрів зайнятості області в соціальній мережі «Facebook» та каналі «YouTube», демонстрацію їх під час проведення різних профорієнтаційних заходів для безробітних та консультацій для роботодавців, спілкування з клієнтами через соціальні мережі, створення Всеукраїнського кадрового резерву. Крім того, для покращання обслуговування шукачів роботи з початку цього року діє електронна черга реєстрації безробітних, що дає змогу записатися на індивідуальний прийом до фахівця без попереднього відвідування центру зайнятості.

Серед основних викликів, які існують сьогодні у сфері зайнятості, Максим Торжевський назвав: дефіцит працівників робітничих професій, поглиблення дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили, складну демографічну ситуацію, активізацію міграційних процесів, значний сегмент «тіньової» зайнятості, невідповідності обсягів та якості професійної підготовки молодих фахівців потребам роботодавців.

Підсумовуючи результати роботи за 2016 рік, він зазначив, що торік службою зайнятості області працевлаштовано понад 13 тисяч безробітних, 4,5 тисяч скеровано на професійне навчання, 7,6 тисяч залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.
«Служба зайнятості – це сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям. Ми завжди відкриті для співпраці!», - наголосив заступник директора ОЦЗ.

Соціально-економічну ситуацію в Прилуках та районі, а також її вплив на сферу зайнятості прокоментували заступник голови Прилуцької райради Наталія Єгорова, начальник відділу економіки міськради, депутат Чернігівської обласної ради Дмитро Даценко та начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Микола Даниленко.

З особливостями ринку праці Прилуччини та новими підходами в обслуговуванні клієнтів учасників засідання ознайомив директор Прилуцького МРЦЗ Анатолій Нестеренко.
Учасники засідання у форматі фокус-групи обговорили оперативні результати анкетування роботодавців щодо прогнозування попиту на ринку праці.

Своє бачення щодо перспектив розвитку ринку праці, збалансування обсягів і напрямів підготовки кваліфікованих кадрів відповідно до потреб економіки, шляхів удосконалення профорієнтаційної роботи висловили місцеві роботодавці та соціальні партнери: директори ТОВ «Прилуцьке хлібоприймальне підприємство» Олександр Федько та ТОВ «Агрокім» Максим Пономаренко, начальник відділу кадрів ТОВ «Прилуцький завод «Білкозин» Валентина Філоненко, підприємець Анатолій Дубовик та директор Прилуцького професійного ліцею Анатолій Дорошенко.

В результаті обговорення учасники заходу зійшлися на думці, що без партнерства державних структур та роботодавців досягти вагомих позитивних змін у сфері зайнятості населення та на ринку праці неможливо.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини