Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:59:58

Шахрай-псевдобанкір зняв з рахунку потерпілої всі кошти

17.03.2017   06:40

Зловмисники і пройдисвіти продовжують телефонувати громадянам і представлятися робітниками банківських установ, а жителі області страждають від надмірної довірливості.

По допомогу до поліції звернулася жителька селища Талалаївка, якій зателефонував чоловічий голос, представився співробітником служби безпеки «Ощадбанку» і повідомив про необхідність проведення певних операцій з картковим рахунком.

Нічого не підозрюючи, жінка передала «псевдобанкіру» всі реквізити своєї банківської картки, після чого з рахунку потерпілої зникло 4300 гривень.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

В аналогічних випадках поліція радить: питають по телефону термін дії картки, код безпеки на зворотному боці картки, банківські паролі з SMS? Не повідомляйте, це шахраї!

Також дотепер у шахраїв не втрачає популярності схема, коли вони вночі дзвонять самотнім пенсіонерам і повідомляють, що їх близький родич потрапив у скрутну життєву ситуацію, яку потрібно негайно вирішити, переказавши (передавши) гроші. Будьте розсудливі й не робіть необдуманих вчинків.       

Хтось телефонує, що родича затримала поліція або він в лікарні?

Представляються правоохоронцем, лікарем чи знайомим? Терміново вимагають гроші по телефону? Не піддавайтеся на обман, перевір інформацію, телефонуй 102!

Поліція звертається й до покупців товарів через Інтернет-магазини - оберіть собі за правило купувати у світовій мережі виключно післяплатою, не давайте шахраям жодного шансу.
Ви замовили товар на сайті Інтернет-оголошень? Розраховуйтесь лише після його отримання! Ні в якому разі не перераховуйте завдаток, Це обман!


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.