Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:33:51

Прокуратурою вжито заходи представницького характеру щодо повернення державі понад 290 га землі вартістю 5,3 млн. грн.

09.03.2017   07:32Агенцiя

Органи прокуратури області постійно вживають системні заходи представницького характеру, спрямовані на припинення незаконного використання земель сільськогосподарського призначення.

Як встановлено, у грудні 2012 року Ніжинською районною державною адміністрацією із фізичною особою укладено 6 договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 290 га, вартістю 5,3 млн. грн. для ведення фермерського господарства.

Водночас намір використовувати землю за цільовим призначенням орендар не мав, оскільки того ж дня передав ділянки у суборенду іншому суб’єкту господарювання, в якому він був засновником.

З огляду на порушення процедури отримання земельної ділянки державної форми власності та з метою захисту інтересів держави Ніжинська місцева прокуратура звернулася до суду з позовами про визнання недійсними договорів оренди та суборенди.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини