Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:22:58

Жінка як миротворець – основний меседж прес-брифінгу в облдержадміністрації

03.03.2017   08:24Агенцiя

Україна стала першою державою, яка затвердила Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року безпосередньо у період конфліктної ситуації.

На Чернігівщині розпорядженням голови ОДА затверджено відповідний обласний план. Його пріоритетні завдання — розв’язання конфліктів, активізація участі жінок у миротворчих процесах, забезпечення захисту жінок та дівчат, які постраждали внаслідок конфлікту, а також запобігання та протидія гендерно зумовленому насильству.

Реалізувати зазначені плани можливо лише при взаємодії громадських організацій з органами влади. Тож про співпрацю Національної Ради жінок України з Чернігівською ОДА та громадськістю Чернігівщини говорили сьогодні, 2 березня, на прес-брифінгу в облдержадміністрації.

Участь у ньому взяли директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, голова Національної Ради жінок України Людмила Порохняк-Гановська, голова правління громадської організації «Центр, розвиток, демократія» Елла Ламах, експерт з виховання Національної Ради жінок України Валерія Нечерда, тренер-психолог ГО «Розрада» Ольга Куриленко, експерт з кіно-, відео Національної Ради жінок України, голова ГО «Новий Донбас» Лариса Артюхіна.

Людмила Порохняк-Гановська зазначила, що співпраця Національної Ради жінок України з Чернігівською ОДА та громадськими організаціями Чернігівської області здійснюватиметься за двома пріоритетними напрямами. Перший — стосується посилення активності структур, що сприяють національній безпеці, протидіють насильству, надають допомогу уразливим групам населення. Другий напрям передбачає виявлення уразливих груп жінок, моніторинг заходів, спрямованих на сприяння їх адаптації.

Учасники заходу підкреслили необхідність надання допомоги не тільки воїнам АТО, що повернулися з фізичними чи психічними травмами, а й їхнім родинам. Діти та жінки зараз, як ніколи, є вразливими. Їх можна розділити на дві категорії: «ті, хто потребують допомоги» та «ті, хто може надавати допомогу».

Під час брифінгу ще раз було відмічено, що не існує чоловічих та жіночих проблем – є соціальні. А їх вирішення можливе за участі як жінок, так і чоловіків.

– У складний час, коли в країні триває військовий конфлікт, постає необхідність визначення жінки не як жертви, а як творця мирних процесів, – підсумувала Ніна Лемеш.

Після спілкування із журналістами учасники брифінгу зібралися за «круглим столом» для обговорення процесу виконання Національного та обласного планів дій з виконання резолюції ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Цього ж дня учасники зустрічі разом із старшокласниками чернігівських шкіл у кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді переглянули фільм «Як ми стали добровольцями», відзнятий волонтерами.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини