Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:11:11

Грантовий еко-марафон готують в Холмах

03.03.2017   08:05

За чисте довкілля борються в селищі Холми на Корюківщині. Тут вчителі разом з учнями активно взялися за реалізацію грантового проекту «Крок у шкільне життя без сміття». Безпосередньо в ньому беруть участь всі школярі, але опосередковано вдалося задіяти ледь не все селище.

Ще восени минулого року жителька Холмів Оксана Тропман разом з педагогами місцевої школи написала проект на конкурс грантів від благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини». Продуманий підхід до вирішення проблеми очищення довкілля та привчання до культури утилізації сміття дозволив отримати грант від фонду. Це й дало поштовх до втілення запланованого в життя.

Зараз в школі активно ведеться просвітницька робота. До неї підійшли дуже відповідально і навіть провели опитування, щоб з’ясувати що в природоохоронній тематиці діти вже знають, що хотіли б дізнатися і які прогалини в знаннях слід заповнити.
«Другий тиждень триває конкурс плакатів на цю тему, невдовзі підіб’ємо підсумки та нагородимо переможців»,- розповідає Валентина Шевчик, керiвниця проекту, заступниця директора з виховної роботи Холминської школи. Найбiльш  активних учнiв-учасникiв  проекту нагородять розважальною поїздкою до с. Бреч.

Поки лежить сніг учні та вчителі виготовляють бляшані пальники длявоїнів АТО й готуються до другої частини проекту – еко-марафону. Уже зробили два контейнери для сміття та закупили захисне спорядження. Як тільки зійде сніг, почнуть проводити перші еко-марафони по збору побутового сміття. «Маємо домовленість з місцевим підприємцем, котрий буде відвозити зібраний пластик та макулатуру в пункти прийому в Чернігові. Отримані кошти ми зможемо використати для відправки на завод для переробки батарейки, котрих уже зібрали 2 контейнери»,- ділиться планами Валентина Степанiвна.

Окрім, цього шкільний екорух набирає обертів. Місцеві умільці проведуть майстер-клас, для дітей, як з предметів, що раніше викидалися, творити картини. Панно величиною 2х5 м з стане прикрасою музичної школи, а зроблять його з пластикових кришечок.
Усі бажаючі зможуть долучитися до створення картини та навчитися робити красу з побутових матеріалів.Для цього діти разом з педагогами зібрали кілька тисяч пластикових кришечок, котрі вчителі власноруч готують до використання – миють та чистять.

«Для нас проблема утилізації сміття стоїть дуже гостро – адже пластик засмічує ліси. Кошти гранту стали неабиякою підтримкою для розвитку екологічного руху в Холмах та розвитку початої справи», - наголосила керівниця проекту.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.