Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:43:36

Чернігівська пенсіонерка, яка народила дочку в 65 років, хоче заміж

21.02.2017   13:39Агенцiя

Завтра виповниться шість років однією з найунікальніших дівчаток України – дочці чернігівської пенсіонерки Валентини Підвербної

Жінка народила дитину у віці 65 років за допомогою штучного запліднення, ставши найстаршою мамою в Україні. Гроші на цю операцію вона збирала кілька років, відкладаючи з пенсії і виручки, отриманої на ринку.

Валентина Григорівна розповіла "Сегодня", як виховує свою Ганну-Марію.

ПРО СВЯТО Й ДОЧКУ. Напередодні дня народження дочки ми застали 71-річну Підвербну вдома. Вона вже планує, як відзначатиме свято. "Будемо завтра вдома. Я спеціально купила курочку, зварю доньці, вона любить таке м'ясо, – каже Підвербна. – Вона у мене дуже розумна, хочу, щоб вона такою і росла, щоб мені не соромно було за неї. Вона вже танцює і співає дуже добре. Чи вміє писати і читати? Не скажу, щоб не наврочити все її вміння. Головне, щоб вона вдало вийшла заміж".

Валентина Григорівна не проти влаштувати і своє особисте життя. "Хотілося б вийти заміж, але тільки за хорошу людину, за такого, який любив би і мене, і мою дочку", – говорить Підвербна. І додає, що її донька, як і будь-яка інша дитина, любить побешкетувати: "Раніше ми з нею дивилися телевізор, але якось вона вдарила по ньому, від нього повідлітали деталі. В результаті я його викинула, а нового телевізора нам не треба. Буває, звичайно, що лаю її, коли вона нашкодить. Було, поламала всі меблі, а колись же ці меблі були новоими".

ПРО МРІЮ. Мріє жінка про свій город. За словами Валентини Григорівни, починаючи з 2011 року їй допомагає знайома, яка живе за кордоном: "Звичайно, мені нелегко, на ринку вже не торгую. Хотілося б обзавестися дачею, щоб вирощувати там овочі, яблуньку посадити для дочки. Намагалася якось отримати ділянку, але роздавали землю тільки біля кладовища, а мені таке місце не потрібно. Справа в тому, що колись я втратила дитину, тому дивитися на кладовищі нестерпно", – зі сльозами говорить Валентина Григорівна.

ПРО СЕНС ЖИТТЯ. "Я зрозуміла, що родина і діти подовжують життя, на відміну від самотності, – міркує Підвербна. – Усім, хто говорив, що дитину у мене потрібно забрати, відповім так: ну їх в баню! Мені є для кого жити, дитина для мене - сенс життя, я за дочку готова життя віддати. Вона мене дуже любить, і я її. Мене ніколи не зрозуміють ті люди, у яких життя добре влаштоване. Дякую Богу і лікарям за дитину, я зараз дивлюся на неї і не натішуся".

З ІНШИМИ НЕ ГРАЄ. Сусіди Підвербної за під'їздом розповіли нам, що ніколи не бачили, щоб Ганна грала з іншими дітьми: "Валя вважає, що чужі навчать її дочка пити і курити. Взагалі, спілкується з нею командним тоном. Але, треба віддати належне, дуже стежить за її здоров'ям – ніколи не бачили Ганну застудженою", – розповіла нам сусідка Підвербної.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини