Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:02:59

Правоохоронці вшанували пам'ять загиблого в лютому 2015 року Олега Науменка

20.02.2017   14:24

В другу річницю виходу зведеного загону міліції Чернігівщини з оточення в районі Дебальцевського плацдарму правоохоронці вшанували пам'ять загиблого в лютому 2015 року Олега Науменка, помічника оперативного чергового Корюківського райвідділу внутрішніх справ.

15 лютого, на Стрітення, Олег востаннє подзвонив мамі Тетяні Василівні, а назавтра, коли Олег не вийшов на зв’язок, дружина і мама забили на сполох.

Згодом родичам повідомили, що Олег був поранений. Сепаратисти обстріляли їх блокпост з підствольних гранатометів. Олега поранило в спину й контузило. Незважаючи на потужний обстріл, бійці відкрили вогонь у відповідь, знищивши кількох російських найманців. Олега доставили в польову медроту в Дебальцеве. За кілька днів усіх поранених намагалися вивезти звідти до Артемівська, але колону розстріляли окупанти.


З моменту виходу з Дебальцівського плацдарму, керівництвом УМВС увесь час проводилися пошуки зниклого міліціонера. Була створена спеціальна пошукова група, на жаль, живим Олега Науменка знайти не вдалося.
Олега шукали довго, і лише 10 березня тіло загиблого міліціонера впізнала його дружина серед тіл, переданих представниками терористичної ДНР до бюро судово-медичних експертиз м. Дніпропетровська.

11 березня загиблого Олега Науменка поховали у рідних Холмах. На півдорозі життя залишилася вдовою дружина Вікторія, напівсиротою – донечка Софійка. Олег загинув у 26 років від множинних вогнепальних поранень в груди.
Минуло два роки з того дня, як загинув на російсько-українській війні сержант міліції Олег Науменко.

17 лютого в роковину загибелі Олега до нього на могилу прийшли родичі, друзі та правоохоронці, які були в складі зведеного загону у Чорнухиному в лютому 2015 року. Бійці згадували товариша як сумлінного та відданого обов’язку правоохоронця, надійного бойового товариша, чуйного чоловіка і люблячого батька.
Він з дитинства хотів стати міліціонером. Як його хрещений батько. Відслуживши строкову службу у лавах української армії, таки став правоохоронцем. І коли надійшов наказ про відрядження на Донбас, Олег ні хвилини не вагався. Вихований в дусі патріотизму та любові до Батьківщини, він просто не міг вчинити інакше.

Поліцейські відвідали маму Олега Науменка - Тетяну Василівну, поспілкувалися з нею, цікавилися про її соціально-побутові потреби та передали від побратимів та особисто від начальника Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Едуарда Альохіна матеріальну допомогу.

Мама Олега подякувала за турботу і прийняла поліцейських, як рідних синів. Гості ділилися спогадами про спільну службу, розповідали про нинішнє сьогодення поліції.

Тетяну Василівну не полишають на самоті синові друзі, колеги, сусіди, небайдужі односельці. Щось треба – вони завжди поряд. Олегові колеги допомагають жінці з паливом на зиму, надають підтримку, в тому числі й матеріальну, в інших нагальних потребах.

Дружина Олега Вікторія з мамою та донечкою Софійкою нині мешкають у Чернігові - в обласному центрі вони придбали двокімнатну квартиру. Вікторія вирішила продовжити справу чоловіка – зараз вона служить в поліції. Заочно навчається в Харківському Національному університеті внутрішніх справ.

Олег Науменко посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Ім`я свого випускника-відмінника увічнили у Сновському вищому профтехучилищі лісового господарства, відкривши меморіальну дошку. Пам`ять про земляка зберігають експозиції Чернігівського військово-історичного, Корюківського історичного та Холминського краєзнавчого музеїв.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини