Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:48:20

Чернігівщина долучиться до всеукраїнської акції "Зробимо Україну чистою разом!"

16.02.2017   08:07Агенцiя

Як організувати проведення екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом!» на території області – радилися учасники наради, яка відбулася в Чернігівській обласній державній адміністрації 15 лютого.

Ініціатором масштабного всеукраїнського прибирання зелених зон та благоустрою територій виступила громадська організація «Let’s do it, Ukraine»  спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It! World». Акція проходитиме під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко за підтримки центральних і місцевих органів влади та ряду громадських організацій.

До обговорення заходу, окрім його організаторів, долучились представники структурних підрозділів облдержадміністрації та громадськість.

Цьогорічна акція «Зробимо Україну чистою разом!» запланована на 29 квітня. Її першочергове завдання – об’єднання зусиль громад, влади, представників бізнесу та інститутів громадянського суспільства для покращання санітарного і естетичного стану населених пунктів та прибирання зелених зон. Окрему увагу ініціатори заходу приділяють залученню молоді до цієї справи.

Як повідомила президент громадської організації «Let’s do it, Ukraine» Юлія Мархель, у рамках акції, окрім наймасштабнішого прибирання країни, відбудеться ряд інформаційно-просвітницьких заходів, серед яких – всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧистоФест», форуми, круглі столи тощо.

– Чисте довкілля та благоустрій населених пунктів – наша спільна справа, тому органи влади на місцях мають створити необхідні умови, аби в цих процесах могли взяти участь усі бажаючі. Зокрема – надати людям спеціальний інвентар та інші засоби, організувати транспорт для вивезення сміття, – зазначила в.о. директора Департаменту ЖКГ ОДА Лідія Борсук.


Довіково:

Минулоріч у прибиранні населених пунктів Чернігівщини під час акцій з озеленення та благоустрою територій взяли участь більше 150 тисяч осіб.
Учасники акції ліквідували 418 несанкціонованих сміттєзвалищ, прибравши при цьому 5345 тисяч кубічних метрів побутових відходів.
Крім того, привели в належний санітарно-технічний стан 164 парки, 252 сквери та 918 дитячих і спортивних майданчиків. А також упорядкували 1035 місць почесних поховань та 2328 кладовищ.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.