Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:34:57

Відбувся відбір проектних ідей до плану реалізації стратегії сталого розвитку

11.02.2017   10:53Агенцiя

9 лютого відбулось засідання експертної групи із відбору проектних ідей до Плану реалізації на 2015-2017 роки Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року.

Експертна група у складі представників обласних служб АПК, пердставників аграрних галузевих об’єднань, наукових установ та фахівців Департаменту агропромислового розвитку розглядала проектні ідеї за напрямком «Розвиток сільських територій».

Розвиток сільських територій «Регіон рівних можливостей» - це одна з трьох основних стратегічних цілей Стратегії.

Як зазначено під час засідання, до розгляду надійшло 30 проектних ідей із пакетами технічних завдань, адже їх наявність була обов’язковою умовою при участі проектів регіонального розвитку у відборі з метою фінансування зазначених проектів, зокрема, з Державного фонду регіонального розвитку.

При відборі проектів експерти керувалися наступними критеріями:
• спрямованість на досягнення суспільної вигоди;
• отримувачем вигод від реалізації проекту не може бути окрема фізична або юридична особа;
• наявність людської та технічної спроможності для реалізації проекту;
• проектні ідеї повинні бути направлені на реалізацію одного із завдань, визначених у рамках Стратегії сталого розвитку області.
• термін реалізації проекту – 2018-2020 роки.

За результатами розгляду експертами було відібрано 8 проектних ідей.

Впровадження в дію проектних ідей дасть змогу досягти головної мети Стратегії по напрямку розвитку сільськи територій – збільшення доданої вартості аграрного виробництва, створення додаткових можливостей для зростання доходів малих та середніх агровиробників та сільського населення, розвиток інфраструктури сільських громад, а також підвищення іміджу села.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.